Vi sliter med internett = kjedelig. Og i natt hadde vi andre våkenatten på rad med August. Han klør, klør og klør enda mer. Klør seg til blods, og er helt febrilsk i sinne og despirasjon. Det ER så synd i han. Han skjønner jo ikke at jo mer han klør, jo verre blir det. Så nå er det strengt smøre-regime medfølgende lufttørking hjemme hos oss. Han klør jo mest om natten så i dag settes det inn ekstra tiltak med egnet sengetøy, tynnere dyne og antihistaminer. Vi må hjelpe han til å sove og slippe å klø. Han har det ikke bra og vi voksne er vell ikke akkurat konsentrerte på jobb nei...4 kommentarer:

Siw sa...

UFF! Det hørtes ikke godt ut, hverken for August eller dere foreldre. For et slit det er når de små er utilpass og ikke har det godt. Dere er nok fullt oppdatert på behandling for atopisk eksem, men tillater meg å komme med tips. Har dere prøvd Aderma krem på apoteket. E har litt atopisk hud (men ikke så ille som August). Smøres morgen og kveld med Aderma, og jeg synes han er blitt bedre. Lykke til, og håper dere får sove i natt.

Anonym sa...

Hei!
Fin blogg.
Lipikar krem er også veldig god for tørr hud, fåes kjøpt på apotek. Har dere fått sjekket allergier. Vet at enkelte matallergier kan gi kraftig utslag på huden. Har en i familien som er allergisk mot egg.
Lykke til.

Miamaia sa...

Vi har det samme med Iris, og gir Zyrtec flytende om kvelden, samt at hun har to kortisonkremer som hun smøres med etter behov. I tillegg bruker vi Lipikar Baume, og Sebamed kuldekrem på utsatte plasser. Nå har hun klødd til det ble åpne sår ved ørene, så der må vi i tillegg smøre med Brulidine. Og selvsagt er ullundertøy mer eller mindre bannlyst så lenge hun har utbrudd. Jeg tipper det er temperatursvingninger som gjør utslaget her, og det har jo knapt vært normalt vær i Tromsø i hele høst.

Elise sa...

Heihei! Takk for svar dere !
Siw: Ja, vi bruker aderma creme og badeolje og det fungerer fintfint til vanlig. Men når det blir ille slik som dette så har det liten effekt annet enn fuktighet :( Takk for tips !
Anonym: Nei, han er så liten enda at vi har ikke kommet i gang med allergitesting enda. Legen vår var borte akkurat nå når han fikk utbrudd igjen, men hvis han ikke blir bedre/ når han blir dårlig igjen skal vi ha en vanlig time og få henvisning. Det er vanlig atopisk allergi, men atopisk kan forverres hvis man er sensetiv for visse typer mat. Jeg spiser lite sitrus, sjokolade og nøtter selv for det trigger eksemen. Takk!
PVI: ja, jeg bruker vanligvis zyrtec selv. Akkurat nå går han på litt sterkere for det var så ille. Vi bruker elcon kordinson akkurat nå, men vi skal ty til sterkere hvis vi ikke får det under kontroll etterhvert. Smører han med fuktighet 2-3 ganger om dagen i tillegg, og kordison 2 ganger. Har ikke hørt om brulidine, må sjekke det ut ! Ja, temperatur har mye å si på atopisk - det "postive" er at det ser ut som det er akkurat det samme som trigget meg og A, og da er det litt enklere og forebygge og forstå.

by mlekoshi