Nyttårsforsett

onsdag 28. desember 2011

Nyttårsforsett. Et spennende ord. Ifølge wikipedia er det "ein lovnad ein gjer til seg sjølv ved nyttår som går ut på å byrja eit nytt og betre liv.". Et spennende ord og ofte blir litt forhatt ord det kommende året for alle som har laget seg et slikt forsett. Hva er hensikten og skal vi virkelig lage oss nyttårsforsett i år også ? Hvis vi isåfall gjør det, hvor ambisiøs skal vi være denne gangen da ? For vi må vell alle ha ett eller to nyttårsforsett ? Eller må vi ?


Er det noen hensikt å lage store forsetter om å trene mer, spise sundt og slutte å røyke/snuse hvis vi likevel ligger i sofakroken med en svær pose med cheesedoodles og er støttemedlem på SATS i slutten av januar ? Ekspertene sier noe slik som at 78 % av alle som lager seg ambisiøse nyttårsforsett ikke greier å holde dem. Vell. det sier seg vell egentlig selv. Det nytter ikke å sitte småbrisen og stappmett på nyttårsaften å fable om hva som skal være det store nyttårsforettet i år. Det må vell være litt mer gjennomtenkt enn som så for at vi skal kunne greie å følge dem. 


Ok. Greit. Mitt nyttårsforsett er kanskje ambisiøst, men likevel det jeg har planlagt i lengre tid nå som ting begynner å komme på plass. Jeg skal gå ned 10 kg. Og bli der. Jeg har en hel hau med andre små-mål, men det går jeg ta utenfor nyttårsforsettet i år slik som at jeg vil få ordnet ferdig interiøret her hjemme, jeg vil bli enda flinkere å ta bilder og gjerne bilder der jeg også er på, jeg vil bli endre flinkere som mamma og kjæreste og være mer tilstede, jeg vil bli flinkere å blogge om mer positive ting osv. Men i år så skal jeg prøve å gjøre alt det der, men nyttårforsettet mitt skal være å gå ned 10 kg. Men det er vell mange som har akkurat det målet. SÅ da må jeg ha en plan for å nå dette da.


En løpetur fra i sommer.. tror ikke jeg skal satse på så lange løpeturer i starten...


Jeg skal sette meg delmål og belønne meg når jeg når dem. Journalføre fremgangen og gjøre meg mer bevist om dette. Jeg skal IKKE trene hver dag, men ha mål om to-tre dager i uken. Alt annet er en bonus. Og enda viktigere: Jeg skal tenke på de positive sidene NÅR jeg greier å oppnå målene og ikke de negative på veien til målet. Gjør det vanskelig å ikke fullføre målene gjennom å fortelle om dem og publisere dem. Flere med store planer om nyttårsforsett ?


1 kommentar:

R-15 sa...

Flott nyttårsforsett det! Jeg har ingen tradisjon for å ha nyttårsforsett - "det blir som det blir" :) Men for all del; jeg har trua på å sette seg konkrete mål! :)

by mlekoshi