How to: Miriams konfektkake

søndag 17. juni 2012


Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg laget bryllupskaken jeg leverte i går. Oppskriften er fra kakefesten, og kaken heter Miriams konfektkake. En fantastisk og kraftig kake. Dyr å lage, eksklusiv og kjempegod på smak. Jeg føler liksom at jeg serverer flere kaker i en kake - og da blir det mange opplevelser i en og samme kake.  Kaken kommer i flere lag, for å være helt nøyaktig så kommer den i syv lag hvis du regner med sjokolade-ganachen som kaken er smurt inn i. 


Ingrediensene i denne kaken er altså ikke billig. Nå laget jeg riktignok en svær kake på 35 cm, og oppskriften er egentlig til en kake på 26-28 cm. Jeg måtte derfor dobble oppskriften. I "min" kake var det blant annet 12 sjokoladeplater av mørk sjokolade og fire sjokoladeplater av hvit sjokolade. Oppskriften som følger vil være den opprinnelige oppskriften på 26-28 cm form. 


Siden jeg bruker proffesjonelle helstøpte former, og ikke springformer, så måtte jeg smørre og fylle dem med bakepapir. Vi skal steke to forskjellige ikke-så-høye bunner, og da er det viktig at vi får den uskadet ut av formen.


Nesquick-kaken

75 g smeltet smør
5 dl hvetemel
3 dl sukker
3,5 dl nesquick
1 ss natron
3,5 dl kulturmelk

 Bland alt sammen. Stek på varmluft i 30- 40 minutter.... ehm.. og nyt restene.... Overse det slitne og halvbleke trynet.


Når kaken er ferdig lar du den avkjøle på en rist. 


Mandelbunnen

2,5 eggehviter
125 melis
125 malte mandler

Pisk eggehviten og melisen stivt. Vend inn mandlene. Stek på 180 grader i ca. 20 minutter før den avkjøles. 


Sjokolade ganache

2 dl fløte
400 g kokesjokolade

Varm opp fløten og ha i sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør godt til sjokoladen er glatt og jevn. 


Etter at mandelbunnen er avkjølt har du på et tynt lag med ganach. Ka dette stivne. 


Skjær av litt på nesquick-kaken før du deler den i to. 


Jo større kaken er, jo verre er det å flytte delene uskadet. Vi bruker store kniver, stekespader, og spatula for å få den uskadet over på risten. 


Sjoko-vaniljekremen

1 pakke piano vaniljekrem, romtemperert
200 gram kokesjokolade

Smelt kokesjokoladen i vannbad. Rør opp vaniljekremen og tilsett den smeltede sjokoladen. Rør godt før den settes til avkjøling. 

Etter at sjoko- vaniljekremen er ferdig avkjølt skal den fordeles oppgå den første delen av nesquick-kaken. 


Ha så på mandelbunnen med ganach. 


Hvit sjokoladekrem

200 gram hvit sjokolade
200 gram temperert smør
160 g melis
2 egg

Smelt (forsiktig) hvit sjokolade i vannbad. Pisk eggedosis av melis og egg. Pisk smørret hvit. Tilsett smeltet sjokolade i eggedosisen før du vender inn smørret. 


Neste lag på kaken er så hvit sjokoladekrem før du legger på siste lag med nesqick-kake. Lagene er altså:


Nå skal du smøre kaken med ganache. 


Kaken er ikke ferdigsmurt på bildet. Du ønsker mest mulig rette kanter. Det som er greit å bruke da er en Spatula og en deigskrape. Du kan f.eks kjøpe en spatula her. Når jeg lager kake nesten gang, og har litt bedre tid, så skal jeg lage en forklaring med bilder på hvordan du kan smøre kaken best mulig, men tar du f.eks. en tur innom youtube og søker finner du mange gode videoer. 


Etter at du har smurt kaken og latt det stivne en stund så er det på tide å trekke kaken. Jeg brukt MMF trekk til denne kaken. Du finner oppskriften i dette innlegget. Kjevle massen ut, og bruk melis slik at deigen ikke setter seg fast. Kjevle deigen en del større en selve kaken. Det er da du får trukket den fint uten sprekker og krøll. Smørr ganchen med litt vann før du legger over trekket. 


Når trekket har kommet på kaken så skal dette jobbes med slik at kaken blir fin. Jeg bruker en fondant smoother når jeg jobber med trekket. Det kan du f.eks få kjøpt her. Jobb med trekket til alle bobler og ujevnheter er borte. Jobb frem skarpe kanter rundt kaken. Når du er ferdig så skjærer du bort overflødig fondant rundt kaken. Dette gjør du med en skarp kniv eller et pizza-hjul. 


Nå kan du pynte kaken ! Jeg kommer tilbake med en forklaring på hvordan jeg laget sommerfulger.


Jeg pyntet kaken med sommerfugler, og perler i ulike farger. De store perlene kjøpte jeg på Sweet heart her i byen, og de små kjøpte jeg her. Jeg festet alt sammen med spiselig lim som jeg påførte med en liten pensel. 


11 kommentarer:

Monika Taarneby sa...

For en fantastisk flott kake :) Du er en kunstner :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Flott kake! Er imponert! Måtte ha vært litt av en jobb:) Ha en fin kveld:)

As sa...

Nyyyydelig!

Kakeboksen.no sa...

Nydelig kake du har laget. Elsker måten du satt sommerfuglene på kaken.

Elise sa...

Tusen takk dere :)

R-15 sa...

Fantastisk innlegg - grundig, at selv JEG fikk lyst til å prøve deler av det du har gjort her!
Mye utstyr som trengs da, så det blir dyre kaker, men kaker SKAL jo være til spesielle anledninger, og da har det ikke SÅ mye å si ;)
Ellers følger jeg med på luksuscampinglivet, og synes du forklarer og beskriver alt både levende og veldig detaljert.
Takk!

Elise sa...

Takk for koselig kommentar Randi :) Nei, dette er ikke en vanlig bursdagskake nei :)

Marlene sa...

Når du lager mandelbunnen, er det 125 gram mandler som du kverner? Tenkte jeg skulle prøve meg på denne :)

Elise sa...

125 gram mandler som jeg kverner ja :) Lykke til !

Anonym sa...

hei jeg holder på å lage kaken nå, og jeg bare lurer på hvor mange grader nesquik kaken. det står varmluft, men hvor mange grader??
:)

Elise sa...

hei! Ser at dem har fjernet oppskriften fra kakefesten sine nettsider. Mener at det var 200 grader.. men jeg tror ikke jeg stekte min på varmluft. Jeg steker alltid kakene mine på over-og-undervarme :)

by mlekoshi