Et par småtips...

torsdag 5. juli 2012

Her i Byske koser vi oss. Vi har det kaldere enn i fjor, og det hadde vært fint med noen varmegrader ekstra kjenner vi. Tenkte jeg skulle komme med et par småtips nå når vi sitter her å venter på at det skal bli varmt nok til å dra på badeland.

Fotografering av barn

Jeg skal ikke si at jeg er noen fremdragen fotograf, for det er jeg virkelig ikke. Men jeg er glad i ta bilder, og det meste er av barn. Og som blogger har jeg plukket opp noen tips på veien, som jeg tenkte at jeg skulle dele.

1. Når du skal ta bilder, og ønsker å gi et riktig bilde av situasjonen så fang øyeblikket når ingen ser at du gjør det. Ta bilder av situasjonen uten uten å rope "se på mamma!" eller lignende. Det stiller seg selvsagt anderledes om du skal ta portrettbilder.


2. Når du tar bilder av barn, så ikke "skyt" overfra, ved mindre du har en spesiell mening med det.


Kom heller ned på barnas nivå. 


Og har du SLR kamera så lek gjerne med fokuset for å få ønsket effekt slik som på bildet over. Da serie av bilder der du skifter fokuset på bildene.


3. Fyll rammen ! Zoom inn eller flytt deg nærmere og ta bildet. 

4. Ta MANGE bilder, og slett slett slett når du får den lastet over på maskinen .

Det var fire helt elementære fototips som jeg lever og ånder etter. Kanskje du viste det allerede, og bare trengte en påminning. Eller kanskje lærte du noe nytt. Uansett, kan de ikke gjenntas ofte nok !Så bare en liten morsom greie. Før jeg dro på ferie fikk jeg dette iPhone coveret i posten. Det er bare SÅ Elise, så jeg tenkte bare jeg skulle tipse dere. Betalte 16, 99 dollar, og 6, 99 dollar i shipping. Ikke kjempedyrt, ikke kjempebillig. Men de har så mange fine cover, så jeg tenkte bare jeg skulle dele det med dere. Butikken heter Decouartshop.


by mlekoshi