Regn, regn og HAGE

lørdag 28. juli 2012


Helg, herlige helg ! Fy det er tungt å komme i gang etter ferien, og da er helga ekstra etterlengtet. Frank har jobbet i natt/dag og skal på jobb i natt/morgen også. Så da surrer jeg og ungene her hjemme litt på halv-åtte og fremdeles litt i feriemodus. Det har vært mye krangling, sutring og klaging innenfor veggen e her i dag, for å si det slik... Anyways: Hageprosjektet. Plutselig er straks i august og da må vi få litt orden på dette.


Vi har slitt med plenen i 4(!) år nå etter at den ble  hardt rammet av isbrann. Så den er fremdeles ikke helt bra, men etter to uker med regn er den iallefall nok vannet. Nå kommer det straks noen goværsdager, og da håper vi at det skal komme seg. Planen er nå og ordne med hekk, trær og levegger.

På plenen nede skal vi lage bedd av fasettmur forran plattingen og mot parkeringsplassen. Vi har valgt å ha blankmispel som hekk. Den er stilren, hardfør, lett og forme og veldig fin på høsten. Vi skal ha samme hekk fremst på plenen, men det blir ikke i år. På langsiden av eiendommen skal vi ha syrinbusker som vi skal holde litt lave. Vi satser på å ordne syrinene, murene og hekken i murene i år. 


På huset skal vi ordne tre nye levegger for å få litt mindre innsyn. En nede på plattingen og to oppe. På den ene siden av verandaen skal vi bygge grillplass. Over vinduene skal vi ha en terrassemarkise (må ikke forveksles med en vanlig markise...) med nedtrekkbare front. Vi håper på å få ordnet tre levegger i år, men det er mulig det bare blir den ene nede. Markisene blir iallefall ikke i år, og heller ikke grillplassen. Vi har enda to siden av huset igjen å male, men været gjør det umulig. Det MÅ vi få gjort i år. 


I dag kom iallefall den første syrinbusken på plass på hjørnet av plenen. Denne fikk vi hos tante som hadde den i hagen sin. Tror det blir kjempefint ! 

Ellers så sitter jeg her å leser oppfølgeren til Fifty shades of grey. Liker så langt den andre boken bedre enn den første.. men har bare lest 1/3. Skal ta meg en colaboks og lese litt før jeg legger meg. Kos dere !


Ingen kommentarer:

by mlekoshi