Herlige blått og nybakt eltefritt

torsdag 30. januar 2014Se på denne lyseblå herligheten som ramlet inn døren i går. Og hei-hu hvor jeg gleder meg til å la den flytte inn på det nye kjøkkenet om en stund ! Denne skal oppleve mye god mat - men først har jeg lyst til å bruke den til å prøve masse forskjellige oppskrifter på eltefrie brød for å finne det som passer oss best slik at jeg kan bake mye og fryse det ned. 


De første to eltefrie brødene ble ferdig i kveld og er nesten spist opp. Jeg har allerede laget en plan for de forskjellige brødene som skal bakes i helgen med handleliste og det hele - og skal selvsagt dele alt når jeg har fått baket alt. Gled dere !


Dagens aktivitetstips: Hama-perler ! I påsken i fjor kjøpte vi masse hama perler som vi systematiserte i plastkofferter. Vi kjøpte samtidig en del små og store brett som ungene drar frem innimellom. De syns tydeligvis det er like morsomt hver gang. Jeg husker selv hvor mamma oppbevarte mine hama-perler på kjøkkenet og hvor artig det var å ta dem frem innimellom. Men hvis du skal gjøre det samme så kjøp ferdigsorterte fargeposer slik at du slipper å sitte i timesvis å sortere små perler...
4 kommentarer:

Anonym sa...

Elsker eltefrie brød! Jeg prøvde det ut fordi jeg ikke hadde kjøkkenmaskin, og ble hekta. Nå har jeg fått meg kjøkkenmaskin og baker mest hverdagsbrød i den. Er mer effektivt med flere brød i slengen. Men når jeg skal ha det lille ekstra, blir det eltefritt!

Dette er mitt favorittgrovbrød:
http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-rugbrd.html
Elsker det!

Til fest lager jeg olivenbrød med utgangspunkt i denne:
http://www.matpaabordet.com/2010/05/brd-fantastisk-godt-og-fantastisk.html
I tillegg tilsetter jeg 2-3 fed oliven, en chili, og en god dæsj oliven. Bytt ut litt av vannet med olivenolje. Når du har fått brødet opp i den varme gryta heller du over litt olivenolje og strør på maldonsalt. Dette er det ultimate tilbehøret til koldtbord ol. Eller til supper, bacalao osv. Er blitt obligatorisk i alle familiesammenkomster i vår familie:)

Lykke til, del alt du tester.
Elna

Anonym sa...

Fed hvitløk selvfølgelig... Trykkleif.

Har forresten store problemer med å få lagt inn kommentar. Prøvd i flere dager. Enten kommer du tilbake til start når du trykker publiser, eller det kommer opp de bokstavene du skal skrive uten at selve inntastingsfeltet vises.

Elna

Elise sa...

Tusen takk for den koselige kommentaren Elna ! Og tusen takk for tips ! Jeg tar virkelig imot alle tips jeg kan teste ut med denne gryten nå - og jeg skal deffinitivt teste ut disse to du har skrevet om her. Har allerede gjort et par feil jeg må jobbe med på de første to brødene, så nå er jeg klar for å teste flere hvor jeg prøver å unngå disse feilene... Det var nemlig ikke SÅ lett å få brødene oppi den varme gryten :P

Merkelig, jeg har ikke opplevd å få feil når jeg legger ut eller endrer kommentarer ? Hmm.

Fam sa...

Test ;)

by mlekoshi