Legoland

søndag 3. august 2014


For to uker siden var vi to dager i Legoland i Billund - og det var vell en av høydepunktene på turen - spesielt for August. Deler litt bilder derfra, og samtidig litt tips.
Hvis du skal reise til Legoland midt i høysesongen må du, som på alle andre parker vi har vært på, stå en del  i kø. I Legoland deler de ut tips til hvordan du kan unngå de verste køene når du kjøper billetter ved inngangen. Det kan imidlertid være veldig greit å ha kjøpt billettene på forhånd, da slipper du å stå i to køer (en for å kjøpe billett og en for å komme inn). Det kan videre være lurt å komme 20-30 minutter før åpningstid da du slipper å stå i lang kø for å komme inn. Grunnen til at du skal komme tidlig inn ? Da kan du være lur å følge Legoland sine tips om hvor du kan starte turen - lengre bak i parken hvor de største køene oppstår senere på et utvalg av attraksjoner som f.eks. spøkelseshuset som er nytt i år. Hvis du ikke gidder å stå i kø så kan du kjøpe et expresskort som gjør at du kommer forran køen på flere av attraksjonene som ofte har mye kø. Foruten de anbefalte attraksjonen som får tidlig lang kø, kan det være lurt å ta en tur med monorailen eller Legotop slik at du og ungene får et lite overblikk over parken før dere starter. 


Miniland er den gamleste delen av Legoland - og her er det lagt ned mer enn 20 millioner legoklosser. Ungene likte spesielt godt Star Wars-legoen. August, som du er på løpende bak på bildet, møtte en av figurene har er veldig opptatt av for tiden fra Lego Chima. Gjett om han var glad da ?!? Vi rakk imdlertid bare å få med oss han når han gikk. Det kan derfor være lurt å få med seg tidspunktene figurene går rundt i parken. 


Nytt av i år er Ghost Haunted House. Det er ikke et vanlig spøkelseshus, så her var også August med inn. Avslutningen er litt skummelt der du blir blir mistet flere meter ned - så da fulgte heller August og Frank de orange fotsporene ned i kjelleren slik at de kom ut på siden av huset. Hilde var imidlertid flere ganger i huset, og kunne rapportere at det bare var gøy da de ble sluppet ned. 

Ungene i kø - og det gikk fint. Er det noe de iallefall har lært i ferien så er det å stå i kø. Og det var overraskende fin køkultur rundtom. 

Uæææ ! Du kan også kjøpe slushflasker som du betaler litt for å få fylt på rundtom i parken. Veldig greit i den varmen vi hadde her nede. En plass vi var innom følere ganger var Atlantis - og her var det fint ! Du starter turen med en video før du går inn i atlantis hvor det er store akvarium og masse fisker, hai med mer. Du får også mulighet til å "stikke hodet inn i" akvarium der du kan studere fiskelivet nærmere. 


Søte små havhester.
Midt i parken er det forestilling flere ganger iløpet av dagen - den varer ikke lenge og er et deilig avbrekk i all vandringen. På Falck Fire Brigade får du fyrt opp konkurranse-instinktet ditt når du som familie skal konkurrere om å flytte brannbilen og slukke brannen først. Morsomt og slitsom på en og samme gang. 


Et skikkelig magesug som vi tok 3-4 ganger var Jungle Racers. Utrolig morro !På Pirate Slash Battle blir du skikkelig våt ! Og jeg vet ikke hvem som er "verst" av de voksne eller ungene. Men dette er skikkelig morsomt - og grunnen til at det kan være lurt å ha med ekstra skiftetøy. Når vi var her var det så varmt at det ikke gjorde noe å gå rundt i våte klær etterpå. 


Haha - litt våte ! 

I piratland er det flere små og større karuseller som ungene var veldig fornøyde med. Ikke så mye kø her, så her ble dem tatt flere ganger. 


I vikingeland var det mye gøy - og det ble vell 3-4 turer med dragen. 
Og i Polar land var det både skumle karuseller og pingviner. Ungene fikk bygge egne legofigurer der de valgte alle elementene selv. Var vist en drøm for dem begge. Alt-i-alt var Legoland en suksess for oss - og vi anbefaler en tur innom her. Bruk gjerne to dager hvis du ikke har det travelt. Ingen kommentarer:

by mlekoshi