Julestemning

mandag 8. desember 2014Vi jobber litt hardt med å få opp julestemningen her i huset. Ungene synger julesanger og teller ned dagene - vi voksne er vell enige om at tiden kunne gått litt saktere i desember. Julefrokoster, foreldrekaffe, julebord, juleavslutninger på skole og idretter, jobbstress, julegaver, sendefrister på posten. Ja, i det hele tatt så tror jeg alle kjenner på at tiden går for fort. På den andre siden har vi ingenting å klage på. Men midt i stresset prøver vi å klamre oss fast i den deilige julestemningen som til tider glipper. Jager litt etter den unike gode følelsen som vi får på denne tiden av året. 


Så i dag har vi baket og pyntet årets pepperkakehus - egendesignet i familierådet, ordnet klar deig til vanlige pepperkaker, ordnet julegaver, leket ute, spist taco (!), hatt besøk og vært med Hilde på fotballtrening. 
Men for å komme i skikkelig julemodus (det er faktisk bare 17 dager igjen til julaften !!) funkger dette som regel her hos oss:

- Julefilmer til ungene: Flåklypa, Jul i andeby, Alene hjemme 1 og 2, Polarekspressen, 
- Julefilm til voksne: Alene hjemme- filmene til oss også ! Die-hardfilmene, Love actually, 
- Ha en fast julebok som er passe lang som du kan lese til ungene gjennom julen. Blir en fin juletradisjon. Her går vi for reisen til julestjernen
- Baking, selvsagt. Pepperkaker, kakemenn, pepperkakehus osv.
- Julesengesett og julepysjer. Vi tar dem frem samtidig som juletreet - DA blir det stemning. 
- Vi har egne juletepper (jeg har sydd egne, men det går jo fint ann å kjøpe) som ungene koser seg under når de står opp om morgenen. Deilige juletradisjoner. 


by mlekoshi