Romjul

mandag 29. desember 2014Vi nyter alle denne tiden med fri sammen - roer oss ned. Synd tiden bare går så fort. Været her er så rart. Det snør himla masse, og nå er det meldt store mengder regn frem mot helgen igjen. Så i dag måtte vi bare nyte skiværet så godt vi kunne. Frank måtte få seg nye ski i dag siden han ødela sine ski i fjor, og August syns det er råmorsomt å gå på sine nye. Hilde har stortsett bare hatt barmarktrening med joggeskoe på bena i høst siden snøen lot vente på seg. Så det var deilig for alle tre å få skiene på bena i dag. Hva med meg tenker du ? Jeg ? Vell.. jeg er som bambi on ice med ski altså. Men skal dra meg i gang snart jeg også. Må vell det, ellers så blir det pinlig å dra ut i sporet med denne trekløveren om ikke så altfor lenge. I dag gikk Hilde for skøyting og de andre to for klassisk. Litt knall og fall er det - men lillegutt er allerede kjempeflink i både bakker og på flat mark. Kjempestolte av disse to ! 

Ellers så planlegger vi feiring på nyttårsaften, og vet dere hva som skjer i Tromsø nå ? Vi har kalkun-mangel. Sikkert totalt uinteressant for dere, men det brukte vi en del tid på i dag. Har ikke opplevd det før, men vi lette en del etter kalkun selv, og i den søken møtte vi mange med akkurat det samme problemet og butikkpersonale i mange butikker som kunne bekrefte at dette var tilfellet. Etter nesten å måtte sloss med en dame som ville kjøpe de tre siste på en liten kiwibutikk der vi tenkte ingen andre kom til å lete greide Frank og kapre en grei kalkun - og nå er nyttårsaften berget ! Vi får besøk og i morgen starter vi med matlaing, rydding, handling og planlegging - just the way we like it ! 

Vi har liksom aldri fått lagt ut bilder av kjøkkenet 100% ferdig slik jeg lovde. Det var jo veldig mange bilder underveis, men ingen av det som ferdig. Vell. Det er ikke 100% på ferdig, og derfor ingen bilder. Vi har slitt med tilkobling av ventilator på kjøkkenet, og med et par kapp av decorlister samt litt småting.  


Men nå begynner det å komme seg. Denne ventilatoren blir byttet ut med en som vi ikke skal koble til utlufting. Vi har tidligere vurdert kullfilter men avskrevet dette da effekten var så dårlig. Nå har det kommet en ny type som er ca. like bra som ordinære ventilatorer. Så da måtte vi bytte den helt nye ventilatoren (som det forøvrig skal sies at Frank valgte, og jeg ikke likte, kremt) med denne vertikale her som er mye mer "meg" og industriell. Etter å ha levd uten ventilator i snart ett år måtte vi ta grep - og vips bytter vi med et lite mellomlegg som er overkommelig. 


Ser dere for dere hvordan det blir ? Det skal sies at det også var Frank som ville ha heltre benkeplate - men det er vell det eneste vi klager på ift. kjøkkenet. Det blir lett flekker, tåler ikke vann osv. Har allerede pusset det lett ned en gang og behandlet det. Men dette skal vi ha i flere år til det er så slitt at det må byttes. Men jeg skjønner han da.. Han ville ha noe som var "levende" og "varmt" i alt det kjølige. Nå skal vi se "The Expendables 3". Kos dere ! 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi