Planlegger sommer.

fredag 23. januar 2015

Endelig begynner det å bli skikkelig lyst ute, og denne uken så kom solen tilbake. Det gledes ! Men vi bruker alltid å begynne å planlegge.. eller.. mer riktig: tenke litt rundt hvordan vi skal ha det i sommerferien i år. Det har vi ikke bestemt oss for enda. Jeg er mildt sagt ikke glad i å fly så det "hemmer" oss litt. Jeg jobber med saken, men vi får se. Men kanskje det er flere som er i tenke/planleggeboksen nå ? Jeg tenkte jeg skulle dele våre erfaringer med flere av de største parkene og lignenden vi har vært innom de siste årene.


- Dyreparken i Kristiansand - 



Ja, her har vi altså vært hele tre ganger (se her, her og her). Vi trives godt her. Vi liker at det er så mye vi kan oppleve her, at parken er stor, at vi må bruke iallefall 2-3 dager for å oppleve alt vi vil. Det er stor spredning på type opplevelser. Det er imidlertid ganske dyrt her, og hvis du skal være her i tre dager med alle måltider så blir det veldig dyrt. Forrige gang vi var her brukte brukte vi matpakker til 2 måltider, og så kjøpte vi middag, drikke og snacks inne i parken. 





Det kan være lurt å kjøpe billettene på nett på forhånd, de er billigere der. Av og til har de tilbud tidlig på året. Hvis du skal overnatte i abra hamn lønner det seg å booke tidlig. Alt i alt et plass vi gjerne besøker igjen. 





- Tusenfryd -


For to år siden var vi innom Tusenfryd en tur. Jeg var der flere gang som liten, og for å være helt ærlig så har det ikke forandret seg så mye. Tusenfryd er en fin park å dra innom hvis du er i Oslo. Men jeg syns at det er en ikke så stor og kanskje litt sliten park hvor mye ikke er endre siden starten av 1990-tallet. 




- Gröna Lund - Stockholm - 



Vi har vært på Gröna Lund to ganger de siste årene ( i fjor og året før) og vi har det like trivelig hver gang. Det er alltid så god stemning her inne, og det er et "must" å dra innom her hvis en er i Stockholm. Ungene elsker å være her, men August som er en skjør liten sak syns at det ikke var så mange karuseller i mellomskiktet. De som ikke tør de skumle store, og syns de små er litt kjipe. Men han trives godt her også. Tar som oftest de samme flere ganger. Mye fint å se på og en god stemning. Når vi var her var det veldig veldig varmt, og det var ganske lang kø på de mest populære karusellene. På morrohuset sto vi i kø godt over 30 minutter, men det var flere karuseller vi hoppet over av denne grunn. Men vi var der midt i den travleste høysesongen. 






- Tivoli i København -



I fjor Sommer besøkte vi Tivoli i København. Det var ekstrem varme akkurat da så var var bare innom her i 4-5 timer, og det var selvsagt midt i høysesongen så det var mye folk. Men vi opplevde ikke så veldig lang ventetid på karusellene. Også her var det ikke så altfor mange karuseller i August sin "klasse" sammenlignet med det søsteren hadde å velge mellom, men likevel nok til at han var fornøyd - det var også mye annet vi koset oss med inkludert ett akvarium hvor vi kunne kjøle oss ned. 







- Givskud Zoo -


Da vi var i Danmark i sommer tok vi også turen innom Givskud Zoo. Det var veldig hyggelig, og kanskje en litt undervurdert park. Den er ikke så veldig stor, men her opplever du dyrene på virkelig nært hold. Deler av parken kjører du gjennom med bilen inne hos dyrene og enkelte plasser parkerer du bilen på parkeringsplasser som er rundtom og går inn til dyrene. Parken kalles også løveparken, og årsaken er avslutningen på rundturen hvor du faktisk kjører inn blant løvene. Da er det veldig greit å ha vinduene lukket. Du kan velge å kjøpe med en CD plate på norsk du guider deg gjennom hele parken. Du følger bare instruksjonene og slår på pause frem til skilt i parken viser når du kan starte det neste kapitlet. 




Disse apene sto vi en meter fra, inne i innhengingen. Fantastisk gøy å være så nært dem. De brydde seg ikke nevneverdig om oss, og ingen fikk gå utenfor oppmerket sti slik at apene fikk være i fred. 




- Legoland -


Legoland er vell hovegrunnen til at barnefamilier drar til Danmark i sommerhalvåret. Og det er heller ikke så rart - en stor og fin park. Her var vi i to dager i fjor og to dager er vell egentlig et "must" for å slappe av og oppleve alt. Vi gikk gjennom alt på første dagen i tillegg til at ungene prøve alt de ville og på andredagen slo de virkelig seg løs. Her er alt på ungene sine premisser, og spesielt for August som syns de andre parkene vi hadde litt mer for Hilde. 


Hvis du skal reise til Legoland midt i høysesongen må du, som på alle andre parker vi har vært på, stå en del  i kø. I Legoland deler de ut tips til hvordan du kan unngå de verste køene når du kjøper billetter ved inngangen. Det kan imidlertid være veldig greit å ha kjøpt billettene på forhånd, da slipper du å stå i to køer (en for å kjøpe billett og en for å komme inn). Det kan videre være lurt å komme 20-30 minutter før åpningstid da du slipper å stå i lang kø for å komme inn. Grunnen til at du skal komme tidlig inn ? Da kan du være lur å følge Legoland sine tips om hvor du kan starte turen - lengre bak i parken hvor de største køene oppstår senere på et utvalg av attraksjoner som f.eks. spøkelseshuset som er nytt i år. Hvis du ikke gidder å stå i kø så kan du kjøpe et expresskort som gjør at du kommer forran køen på flere av attraksjonene som ofte har mye kø. Foruten de anbefalte attraksjonen som får tidlig lang kø, kan det være lurt å ta en tur med monorailen eller Legotop slik at du og ungene får et lite overblikk over parken før dere starter. 





Absolutt en park vi anbefaler og gjerne vil besøke igjen ! 




- Lalandia - 


Ved siden av legoland ligger Lalandia. En stor leilighetsby med en del lekeplasser til ungene. Her bodde vi i flere dager mens vi blant annet var i legoland. Når du bor her så får du adgangskort slik at du kan gå inn og ut av lekeland og aquadome så mye du måtte ønske. 


Her ser dere dne kunstige himmelen inne i hoveddelen hvor også aqadome ligger. 


Deler av lekelandet. Her kan foreldrene bare sett seg ned, ta en kaffe og surfe på gratis nett. Helt greit avslappende. 



Inne i Aquadome - stort, bråkete med samtidig deilig. Etter en lang dag i parken var det faktisk greit med en liten dukkert, og siden vi gikk og kom så mye vi ville inn på badelandet så var vi der mange ganger. 



TIPS 

Etter å fortalt om noen av de fine parkene vi har vært innom så tenkte jeg at jeg igjen skulle dele dette innlegget om hvordan en kan spare litt når en drar på bilferie. Ja, egentlig ferie generelt. 





2 kommentarer:

Pepperkakefjellet sa...

Kjempefint! Vi skal til Danmark i sommar og tar med oss tipsene dine :)

Elise sa...

takk ! Så bra - Danmark er et herlig land <3

by mlekoshi