Disneyland Paris - del 1 - ferieinnlegg # 3

tirsdag 11. august 2015


Her kommer det tredje (kronologiske) ferie-innlegget. Ungene våre fikk flere gang i ferien velge om vi skulle kjøre hele dager eller dele kjøringen opp i to dager. De valgte alle gangene å kjøre lange strekninger slik at vi kom oss fortere frem. En av disse strekningen, og den helt klart lengste, var etappen Danmark-Paris (og det samme på vei opp igjen) på en dag - 15 timer med kjøring. Vi har pauser, og ungene våre er superflinke i bilen så det går bra når de får velge selv. Men i alle fall så rullet vi inn på parkeringsplassen til Disneyland Paris klokken 23 på kvelden. Fy flate den dagen var vi utslitte, men vi gikk likevel en gåtur utenfor parken og så på fyrverkeriet de skøyt opp og nøt den varme kveldsluften i mørket. Vi var alle enige om at dette var helt fantastiskt ! 
Jeg skal lage et eget langt Disneyland-innlegg med masse tips - men her er en av de vi virkelig dro nytte av: Vi handlet annual dream passes til oss alle. Nå kan vi egentlig besøke parkene i ett helt år så  mye vi vil og det er jo flott og fint - men det lønner seg å kjøpe det fremfor å kjøpe enkeltbilletter hvis du skal være der i flere dager. Andre fordeler med akkurat dette kortet er det vi brukte mest av:
- Vi kom inn i parken allerede 2 timer før alle andre (sammen med de som bodde på Disneyland sine hotell) og fikk tatt en del attraksjoner allerede da. 
- Vi fikk gratis parkering og sparte 30 euro hver dag bare der. 
- Vi fikk 20 % rabatt i alle butikkene
- Vi fikk 10 % rabatt på restaurantene
- Gratis vognleie (det koster faktisk en del, og spesielt hvis du hopper mellom parkene)
- HVIS vi skal reise ned dit igjen og denne gangen bo på hotell så får vi 35 % rabatt på hotell.
+++
Dette får du kjøpt i parken - men skal du spare penger og ordne dette på forhånd så kan du bestille på nett og vi undersøkte en del før vi bestilte fra Supertrips og er kjempefornøyd med dette. Ingen til Disneyland gjennom hotellet - allerede her møtte vi nydelige farger og blomster.


Ser du blomster-Mikke bak Hilde ? Skikkelig Eye-candy ! 


Det første du møter når du kommer inn er nydelige Main Street U.S.A. Fantastiske bygninger og fantastisk stemning. Ahhh - savner det når jeg ser tilbake på bildene.


Alle butikkene er SÅ himla gjennomført og stemningen når du går inn der er bare herlig. Både voksen og barn har jo et forhold til Disney og det er nesten slik at du ønsker deg en egen bamse eller leke når du går inn dit. 
Første dagen vi kom inn ville ungene ha over 10 bamser hver, men de skulle bare få velge en bamse hver og den skulle vi kjøpe før vi dro siste dagen. Så de fikk altså tre dager på seg på å finne "sin" bamse. De hadde ellers penger selv om du kunne kjøpe andre bamser/leker hvis de ville. Det absolutt mest obligatoriske bildet når du er i Disneyland - og da aller helt med museører på: Bilde foran slottet. Slottet er midt i parken og det er fantastisk fint med alle dets nydelige detaljer i hver minste krok. Inne i slottet.

Jeg mener.. seriøst. Se hvor utrolig fint det er ! Se på trærne ! Og iiiiiikkk - vet dere hva de hadde inni slottet ? En JULEBUTIKK ! Og alle som kjenner meg og Frank vet at vi eeeeelsker jul. Djises, der gikk vi litt bananas. Det ble innkjøpt en del nyyyydelige julekuler, en litt større juledekorasjon som skal bli en del av vår juletradisjon og ungene fikk velge seg hver sin julebamse. August valgt Mikke mus og Hilde valgte Minni mus. Nydelig ! Her står vi på bruen foran slottet og ser opp mot Main Street. Og under slottet bor dragen...... og denne dragen var så godt laget at August var helt overbevist om at den var ekte. Pustet, lagde lyd og bevegde seg. I noen minutter der var August helt overbevist om at det faktisk eksisterte ekte drager og at dette var en av dem. 
Adventureland

Pirates of the Caribbean - lang kø, men det var hyggelig i køen hvor du fikk sjørøverstemning. Du fikk noen overraskelser på veien gjennom at båten plutselig for utfor noen stup, men det var bare gøy !De hadde herlige små mikke-pizzaer i parken. Funket som lunsj, men litt små til å være en middag.
Fine bilder av "It`s a small world" - mye fine ting å se på, men ikke akkurat fullt av spenning for de som ønsker det.

Bilde fra attraksjonen "Peter Pans flight" - denne mener "ekspertene" at er et must-see i parken. Den var kjempefin den, men ikke noe jeg ville stått i kø for i flere timer.Ett par bilder fra "Le Pays des Cantes de Fèes" - akkurat samme opplevelse som flere av de over. Koselig og fint å se på, men ikke noe som jeg ville stått mye i kø for.

Toget i attraksjonen "Casey Jr. - le Petit Train du Cirque" - og her er det akkurat samme opplevelse som de over. Men fint å se på altså !

Mikke og bønnestengelen - ungene våre elsket denne boken så det var morsomt å oppdage den inne i parken.Seee så koslig butikken var med lykter og gjennomført stil - ble varm inni meg av å gå inn hit.


Ja, det ble noen bilder av den.. men den var jo så festlig å ta bilder av..


Oh yes ! Liten pause bak slottet. Det var faktisk nesten 40 grader de dagene vi var i Paris og i parken, så det var nesten litt ubehagelig varmt i perioder.


Utsikt fra slottet mot Main Street etter hvert som parken begynner å fylles opp i løpet av dagen. Parken rommer utrolig mye mennesker. Mennesker = mye kø.

Discoveryland !

En del av discoveryland var dedikert til Star Wars - og det var ganske greit siden begge ungene liker det.


Her fikk de bygget seg hver sin lightsable - med ønskede elementer og farger. Kjempekult, og dette brukte de en del tid på.

Ja, det ble selvsagt slush også i Disneyland - denne gangen med frost-tema.. og denne gangen tvingende nødvendig i varmen..
Et annet tema som var i begge parkene var Toys Story - og her kjører vi "Buzz lightyear laser blast".. hvem som var mest ivrig med å sanke poeng av de vokse og ungene unnlater jeg å skrive mer om. Vi tok den i alle fall to ganger.Ønskelisten til ungene ble selvsagt lengre og lengre.. og feriepengene fikk ben å gå på.

Hver dag ca. kl 17-1730 går det en parade i den fremste delen av parken som avsluttes i Main Street. Og her gjelder det å være tidlig ute for å få gode plasser.

Som dere ser var det relativt fullt der vi hadde valgt å stå. Vi hadde hørt at det var lurt å stå i Main Street USA og det var det.
Det var selvsagt mange glade jenter som fikk se drømmeprinsessene sine..

Og frost var selvsagt høyt profilert i parken i år.Altså. Jeg satt på huk og forsøkte å fange noen fine øyeblikk med kamera, og plutselig...

.. dukket denne linselusen opp. Jeg ble så perpleks at jeg bare satt der å måpte. Heldigvis flyttet hun seg ikke før jeg fikk tatt bilde..


Toy Story !


Ole brum ! Hilde lurte veldig på hvorfor ungene rundt sto å ropte på Winnie hver gang vi så han, han het jo virkelig Ole Brum !


Løvenes konge. Alle figurene i hele paraden hadde mennesker inni seg og danset til musikken hele paraden.

Kaptein Krok og Peter Pan.


Til slutt: Donald og Mikke med vennene. Herlig og varm stemning i hele paraden.


Utenfor parken ligger Disney Village med andre spiseplasser og butikker. Et veldig godt avbrekk fra parken innimellom.Altså: Alle butikkene var så utrolig gjennomførte. Det var utrolig hyggelig bare å gå å se inni dem.

En av attraksjonene var å møte sjefsmusa himself ! Du måtte bare stå i ganske lang kø først. Vi sjekket jevnlig når køen var minst og kom oss etter hvert inn for å hilse på Mikke Mus. Hyggelig mus altså !

Slottet i solnedgang... Vi var kjempeslitne etter å traske rundt hver dag, men likevel så full av opplevelser. Det var veldig greit å bare kunne traske ned på parkeringsplassen og rulle rett i seng i bobilen. Del 2 kommer snart !Ingen kommentarer:

by mlekoshi