2015

søndag 27. desember 2015

Året 2015 har vært et innholdsrikt år for oss. Ikke så mye sykdom eller annet ille å melde, så da må vi si oss fornøyde. Vi er fremdeles i de samme jobbene, Hilde startet i 6. klassen og August startet på skolen. Tiden går som alltid altfor fort og året føltes som det startet for bare 3-4 måneder siden. Men vi skal ikke klagen, virkelig ikke. Har i tradisjons tro laget en liten kort bilde-kavalkade fra året som har gått som jeg tenker er greit å dele nå i romjuls-dvalen før rakettene skal skytes opp. Året startet veldig aktivt med mye toppturer på truger i veldig bitende kulde. Deilig ! 


Fotballturnering på starten av året er ikke feil - og idrettsglede er iallefall alltid riktig. Jeg delte bilder med dere fra det ny-oppussede rommet til Hilde - ett rom som hun er veldig fornøyd med.


Jeg tok i februar C-lisens trenerkurs delkurs 1 og i desember tok del delkurs 2. Hvem hadde trodd det ?


Vi traff i februar også influensaveggen hardt og brutalt. Denne gangen lå jeg hjemme i nesten en uke og hadde til og med feberkramper. 


I mars pusset vi litt opp igjen...


Og plutselig hadde vi fått oss hytte på hjul ! Av alle ting. Jeg og Frank ble ikke enige om hvor vi ønsket oss hytte og da ble dette løsningen. Vi gikk i møte med sommeren som bobil-eiere. Og med vinterbobil slik at vi kunne bruke denne hele året.I april feiret vi påske med litt go-vær og flere toppturer. 


I mai kom våren snikende - vi snekret levegg, skrudde opp utemøbler...


... flyttet på hekken vår i hagen slik at innkjørselen vår skulle ha plass til to biler - og i vårt tilfelle: En bil og en bobil. 


SÅ kom plutselig hytten hjem til oss og den var stor ! Vi gledet oss masse til å gå sommeren i møte. Vi kjørte en prøvetur til Bodø for å teste bilen. 


Vi feiret 17. mai på skolen til Hilde dagen vi kom hjem etter vår første bobiltur.


Planleggingen for årets sommerferie var i full gang og planen ble klar i juni måned. Årets høydepunkt nærmet seg.


Og jeg fikk meg plutselig pannelugg etter 25 år uten ! 


Når juli startet startet også ferien vår - vi kjørte fantastisk langt og innom syv land og opplevde veldig masse. 


Vi dro til Kristiansand hvor vi møtte mamma og pappa og tilbragte 3 dager i dyreparken. 


Etter Kristiansand kjørte vi over til Danmark og besøkte Djurs sommerland i ett par dager. Den parken er undervurdert og anbefales gladelig videre. Vi kjørte direkte fra Danmark til Paris hvor vi bodde i tre netter på parkeringsplassen utenfor Disneyland Paris og koset oss i eventyrparken i tre hele dager. 


Parken er virkelig nydelig med masse fint å se på - en fantasi IRL for både barn og voksne. 

Parken er som skrevet fantastisk - men herregud så slitsom det er å være 12-14 timer der inne på en dag. 


Ved siden av Disneyland ligger også Walt Disney Studio-parken og har var vi i flere runder. Morsom park dette også ! 

Etter tre dager i Disneyland dro vi inn til Paris for en dager. Skulle gjerne vært der flere dager men vi var klar til å kjøre nordover igjen. 


Louvre.
Vi kjørte så videre til Legoland i Danmark hvor vi var inne i to dager og møtte bestekompisen til August med venner som vi campet videre med i Danmark og i Sverige.Vi koset oss også kjempemasse i Lalandia og Aquadome. 


Så kjørte vi videre til Ørebro i Sverige hvor vi badet og surret rundt i flere dager før vi kjørte videre nordover. 


Vi stoppet nesten en uke på Arnøya utenfor Bodø før vi vendte nesen hjem til skolestart..


Vi hadde en superkul gutt som startet i 1. klasse og det var stort ! Hilde startet i 6. klasse. Herregud ! August feiret også sin 6-årsdag sammen med ungene fra barnehagen før skolen kom skikkelig i gang. 


Tema for i år var Skylanders - og det var populært hos alle sammen.
I starten av september hadde vi vår siste tur med bobilen etter at det på ferien ble klart at den ikke veide det den skulle veie og vi starten en prosess med selger. 


Når høsten dro seg til så startet vi igjen med oppussingen i huset.


Det kom flere nye lamper i stuen siden den nesten var uten lys og det begynte å bli skikkelig mørkt på kvelden.


Vi startet å renovere det som var kontor til vårt nye bedre gjesterom med masse oppbevaring. 


I oktober fylte vår beste jente hele 11 år og hun har virkelig blitt stor !Så ble gjesterommet vårt ferdig og vi digger det ! Både fargene og det faktum at vi faktisk bruker det som et TV-avslappingsrom i det daglige. 


I november ble det endelig enighet angående bobil-poblemet vårt og nå har vi en spiller ny 2016-modell Hymer parkert nederst i en fjellandsby med alpinbakke hvor vi skal kose oss masse med hytten på vinterstid. 


I november dro vi på førjulstur til London hvor vi hadde det fantastisk i fem dager med julestemning og attraksjoner. 
Naturhistorisk museum. 
HMS Belfast - et krigsskip som nå er ett museum. London Ducktours


Madame Tussauds


Fantastiske Warner Bros Harry Potter Studio Tours. 


Og så kom vi tilbake til at utbygger hadde startet med tilbygget på huset vårt. Det blir fantastisk å bli ferdig med dette nå på nyåret. Vi startet i slutten av november startet vi å pusse opp rommet til August - det tok litt lengre tid en planlagt, men som dere ser på forrige innlegg ble det veldig bra til slutt. 


Vi fikk, på grunn av utbyggelsen, en vannlekkasje på det nye gjesterommet vårt. Det vil ta tid å ordne dette på nytt ja... Men det er utbygger som skal gjøre det etter jul.


Vi rakk og dra på en helgetur til hytten vår nå før jul og vi skal dra tilbake dit nå på 1. nyttårsdag. Det blir koselig. Akkurat nå nyter vi bare julefri sammen som familie i det som har vært en ellers veldig slitsom høst. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi