Lese-frese #2

mandag 11. april 2016




Her kjører minsten på med "lese-frese" full av motivasjon. Takk for kommentarer på det forrige "lese-frese"-innlegget. Det er jo alltid litt vanskelig når vi som foreldre ser at de små trenger litt drahjelp, men desto viktigere blir vår rolle i å motivere og engasjere disse små. Om de bare hadde vist hvor mye det krever av oss voksne også i en ellers altfor travel hverdag. Men vell verd det altså ! 



Men på dag 3 er han full av motivasjon og har nedtelling til sitt klare mål som er om 15 dager. Han har til og med foreslått en ny runde etter denne. Han fortalte meg i dag at det var gøy å lese nå, og kjørte til og med på med en ekstrarunde i senga når han skulle legge seg. Og jammen går det faktisk bedre etter bare tre dager med ekstra motivasjon. 

Vi kjører på med de enkleste leseløven-bøkerne hvor det står "Løveunge" og "Jeg vil lese" på fremsiden. Hver side inneholder bare litt tekst, og da gjerne en linje. Alt er skrevet med blokk-bokstaver som gjør det enkelt for han å lese. Dette får han fint til, så vi holder oss der frem til han føler så mye mestring at han er klar til å hoppe til neste nivå. 



Og vi har altså allerede fått tre stjerner på kalenderen ! Jippi ! 



by mlekoshi