Stillhet

lørdag 21. januar 2017

Jeg nyter stillheten mellom øktene i hverdagen. Sykdom, treninger, møter, jobb, enorme mengder snø (!), kjøringer osv. Alt som normalt - men i et høyt tempo. Slik mange av oss har det. Men da er det viktig å puste litt. Jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre, men ikke får tid til. Og det er vell egentlig det som er litt slitsomt. Den kreative delene av hjernen min jobber på høygir. Jeg har jobbet med å finne noe som jeg kan gjøre for å få ut mine kreative nykker midt i alt det travle. Jeg har jo tidligere drevet mye med scrapbooking - og gikk over til "project life" for noen år siden. Men selv det er uoverkommelig i hverdagen vår nå. SÅ da har jeg gått over til digital project life - og jeg har store planer om å bestille fotobøker fra utlandet da jeg ikke syntes kvaliteten her i Norge er bra nok. Rett og slett. Jeg vil ha tykke sider, jeg vil ha "layflat" fotobok - og det får jeg ikke i Norge. 

Dere som har fulgt med her inne en stund vet at jeg elsker å ta bilder av alt vi i familien opplever. Alt fra ferier, fotball med ungene og hverdagen. Jeg har ett fullformats-kamera som jeg også kan filme med. Og dette kameraet har wi-fi-funksjon som gjør at jeg sender de beste bildene over til telefonen med en gang. Jeg har masse fikse løsninger på lagringer av bilder og filmer. Men det jeg har slitt med, og som kanskje mange av dere sliter med, er å bruke bildene og filmene. Altså å få bildene i album og filmene redigert og over på dvd. Mitt ønske hele veien er å "fange" så mye som mulig av det vi opplever for at vi, og spesielt ungene, skal kunne se tilbake på dette. Jeg har hele tiden ønsket at vi skal ha minnene lett tilgjengelig slik at alle kan ta de frem og se på dem når de måtte ønske. Men slik har det altså ikke vært. Flere som kjenner seg igjen ? 


Hva hvis jeg sier at det finnes en enkel måte å lage og vise frem BÅDE film og bilder i en bok ?

Jeg har begynt å lage en fotobok for hvert år. Og jeg er snnnnart ferdig med året 2016. Jeg skal selvfølgelig vise dere hvordan jeg gjør dette - og resultatet av boken med en gang jeg får denne i hende. Først må jeg bare få gjort de siste sidene ferdig. Dette året kommer på ca. 90 sider og det passer egentlig fint. Over her er er førstesiden i boken - med litt skriblerier og mange bilder. Nedenfor er en side fra ferien.


I morgen tenker jeg at jeg skal dele neste innlegg om månedshandling - og denne gangen om inspirasjon til å finne måltider. Jeg og Frank har vært ute å måket snø i 3 timer i dag - så nå er vi ganske slitne. Hilde har hatt fire jenter på overnatting i natt - så nå er det greit å bare legge føttene på bordet og slappe av. 2 kommentarer:

Camilla sa...

Hvilken nettside bestiller du fra?

Elise sa...

Fotboken tenker du på ? Mixbook - men designet er fra project life :) Kommer tilbake med mer informasjon i eget innlegg.

by mlekoshi