Ett år i en bok... 2016 i både bilder og film.

lørdag 25. februar 2017


Før helgen mottok jeg endelig fotoboken jeg skrev ett lite innlegg om for noen uker siden. Boken kom fra USA, så det har tatt litt tid. Grunnen til at jeg bestiller fra USA ? Du får ikke tak i slike solide og store lay-flat fotobøker i Norge med tykke sider. Men det var en del feil med boken da jeg fikk den og sett nærmere på den. De har blant annet brukt et automatisk foto"forbedringsprogram" på alle sidene.. Problemet er bare at alle bildene er tatt med et supercrispt fullformats DSRL-kamera og var mer en ferdigredigert. SÅ plutselig ble fargene feil og bildene ble uklare. Se de har allerede trykket opp og sendt meg en ny bok. Vi får se om kvaliteten er bedre denne gangen - hvis ikke får jeg handle fra en annen produsent i USA som ikke bruker matte siden, men heller tykke fotosider. Men altså, boken er her !Det er litt vanskelig å vise hvor stor den er - jeg ble faktisk litt overrasket selv når jeg fikk den på fanget. Jeg prøvde å ta bilde med en stor penn oppå. Men den er 12" x 12" og er en lay-flat tabletop bok. Det vil si at den er robust og stor, og at når jeg åpner den ligger sidene helt flatt.

Her er noen bilder fra innsiden. Det er litt mørkt her nå, så det ble ikke det aller beste bildene. Men jeg skal jo legge ut flere innlegg som viser hvordan boken ble laget med tips og triks. For denne boken er ikke en vanlig fotobok. Det er en årsbok måned for måned, med tekst, bilder og QR-koder som du scanner på mobilen og da får se bilder av opplevelsen også.


Her ser du både hvordan lay-flat albumet litt helt flatt - og her ser du også QR-kodene som jeg på mange av sidene. Når jeg scanner disse får jeg opp filmer som vi tok opp inne i Disneyslottet i sommer. 

by mlekoshi