History travel bucket-list !

onsdag 1. mars 2017

Vi er en familie som er veldig glad i historie. Det har vell bare slik at foreldrene er glad i historie så har ungene plukket opp det samme. De elsker å på museum. De graver og spør som bare det... Og plutselig har et lite museums-besøk vart i mange timer. Men vi liker det ! Når vi drar på ferie er noe av det første vi sjekker om det er museum eller andre historiske området rundt dit vi skal. Men så satt jeg her å tenkte - Hvis vi fikk velge. Velge fra hele verdens historiske monumenter og museum. Hva ville vi tatt ungene med på ?

Normandie - Frankrike

Den 6. juni 1944 er en historisk dato, hvor Normandie var skueplass for tidenes største militæroperasjon. Under den andre verdenskrig besluttet de allierte seg for å befri Europa fra den tyske beleiringen ved å sette soldater, kjøretøy og våpen i land på de franske strendene ute ved Den Engelske Kanal i Normandie. Operasjon Overlord, som utspillte seg den 6. juni 1944 på forskjellige strender i Normandie, ble verdenshistoriens største amfibieoperasjon. Den gjorde det mulig for de allierte å gjenerobre de besatte områder i Frankrike og i resten av Europa samt å holde den tyske hær i sjakk inntil krigens avslutning i 1945. Overalt i området kan man besøke de sentrale landgangsstedene, og de mange museer forteller om D-dagen og den etterfølgende offensiv. Det er en historisk opplevelse.


Vi har jo vært i Frankrike to ganger, men har rett og slett ikke hatt tid til å besøke Normandie selv om vi har hatt veldig lyst.

Auschwitz  - Polen

Ja, hva skal man si ? Auschwitz er et bevis på grusomhetene som fant sted under Nazi-styret og det er et sted som absolutt bør besøkes for å se, lære og forstå grusomheten av det som foregikk her under Andre Verdenskrig. Her føler jeg at vi må ta turen innom en gang. Lære, se, huske.De anbefaler ikke Auschwitz for barn under 14 år, så vi har enda litt tid på oss før vi bør dra dit.

Pearl Harbor memorial

USS Arizona Memorial ved Pearl Harbo i Honolulu, Hawaii er minnestedet for 1.102 av de 1.177 menneskene som døde på USS Arizona under overraskelsesangrepet fra Japan på Pearl Harbor den 7. desember 1941. Angrepet gjorde at USA ble en direkte del av 2. verdenskrig.


Minnestedet som ble bygd i 1962 besøkes av mer enn 2 millioner hvert år. Her får man vite mye om angrepet og også annet knyttet til dette.

Smithsonian institution, washington, d.c


 Smithsonian Instituttet er et utdannings-  og forskningsinstitutt som har hovedsete midt i Washington DC. Men det består egentlig av 19 museum som befinner seg i både Washington og New York. Til sammen er det det største museums-komplekset verden.


Hovedattraksjonsjoner er blant annet Dorothy`s røde sko, kjolene til førstedamene, Det originale første "Star-Spangled Banner", The Gem hall, naturhistorisk museum. Apollo 11 mv. 


The Acropolis Museum, Athens, Greece

Her er det vist mye fint. Med gulv av glass i første etasje går du virkelig på historien ved siden av Acropolis.The national 9 11 memorial museum

Dette stedet kan være greit for ungene å besøke for å forstå verden slik den er nå og for å forså hvorfor mange handler irrasjonelt i frykt. Her står du faktisk på grunnen der tvillingtårnene sto før de falt og drepte 2.977 mennesker under terrorangrepet på World Trade Center den 11. september i 2001.The National WWII Museum

Dette ble tidligere kalt D-Day museum - og det er et historisk museum i New Orleans. Museumet fokuserer på hvordan USA bidro til de alliertes seier under 2. verdenskrig. Det er et nytt og populært museum.Yad Vashem

Åpnet i 1953 i Jerusalem. Her finner du Holocaust historiske museum og minneområdet som blant annet Children`s Memorial og the Hall of Remembrance, The Museum of Holocaust Art, skulpturer, synagoge, arkiver med research institute, educational center og The International School/Institute for Holocaust StudiesPyramidene i Giza

Vår drøm har lenge vært å besøke Pyramidene. Nå har det jo vært slik at det pga. slitasje på pyramidene og på grunn av uroligheter ikke har vært en mulighet. Vi håper jo at vi likevel en gang får muligheten.


De er over 3.000 år gamle og vi vet enda ikke hvordan de ble bygd.. rart, ikke sant ? Her er det så mye rart og mystisk at det må være helt fantastisk å besøke dette.

Tikal

Denne ruinene er en av de største og best bevarte ruinene fra denne sivilisasjonen - her kunne jeg tenkte meg å se og lære mye.. og tenk å se soloppgangen på toppen her da ?Den kinesiske muren

Som også kjent som Den store mur, er etter nye målinger 8 851,8 km langt forsvarsverk bygget av både jord og sten. Hvem vil ikke besøke dette praktverket. Tror ikke vil skal gå hele muren da...Vell.. det er nok mye jeg har glemt. Men dette er i alle fall noen av plassene jeg kunne tenkt meg å besøke med ungene for å lære de mye om hva som var før og hvorfor verden er som den er i dag.

Nå drar jeg på vinterferie helt til søndagen - gleder meg å slappe av litt med familien i hytten på hjul og stå masse på slalom. Kommer selvsagt tilbake med masse bilder og nye innlegg når jeg er full-ladet igjen !1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, her hadde jeg tenkt å nevne Hellas -spesielt Athen- og Tikal som flotte opplevelser, og så etterhvert at de var på lista di :)
Athen som by er jo også fantastisk; ikke bare å gå inne i museet, men på og i selve ruinene som er overalt. MASSE å se og oppleve!
Videre er jo Tikal en helt spesiell opplevelse... Vi hadde en egen guide da vi var der, og det er jeg veldig glad for. Det er stort, det er masse å se på, det er masse informasjon man ønsker å få med seg. Da vi var der for 10 år siden fikk vi gå opp på/klatre opp pyramidene, og det er helt fantastisk. Stå der høyt opp på en pyramide og se ut over tretoppene i jungelen... Ikke noe for de med høydeskrekk!
Får masse ferieinspirasjon av bloggen din, så gleder meg til å lese hva dere finner på i sommer :)

by mlekoshi