Vår drøm, vår livbøye.

tirsdag 21. februar 2017I dag sitter jeg hjemme med August. Vi stod opp i morges og ordnet oss alle sammen, men akkurat når vi hadde kledd på oss alt av ytterklær og var på vei ut døren så fortalte han at han ikke var i form og at han var både svimmel og kvalm. Så da ble jeg hjemme med han. Han ble mye bedre i løpet av ett par timer, så kanskje han bare har det samme som jeg og Hilde sliter med. Vi vet ikke hva det er, men vi har vært både svimmel og surrete den siste uken. Men det går vell over. Og da får jeg likevel tid til å gjøre litt av det jeg ikke fikk gjort i helgen som å skifte på alle senger i huset, vasket klær, ryddet klesskap og støvsuget litt. Det har snødd enorme mengder i natt, så jeg må sikkert måke litt snø utenfor også. 

Men akkurat nå sitter jeg jeg med en stor kopp varm te og tenker at jeg skal dele litt med dere. Vi har alle litt mye på tankene i perioder. Årsakene kan være så mye forskjellig, men jeg nekter å tro at noen av oss ikke sliter av og til. Jobb, helse, familie, venner osv. Ting kan tynge oss, og vi leter etter noe å se frem til og som kan "befri" oss fra tanker som tynger. Jeg planlegger jeg. Jeg planlegger alltid noe å se frem til - kall det gjerne en livbøye. Og når er det vi i familien har det som best greier å fri oss fra alt annet ? På ferie. Så jeg planlegger altså ferier. Jeg planlegger opplevelser.

Det er nok slik med mange av oss - ferier er noe vi ser frem til. Noen tar lett på det og planlegger lite - for oss betyr det mer. Vi lever i en ekstremt hektisk hverdag uten avlastning og med ekstraoppgaver som vi har tatt på oss. Vi reiser en del med jobb, og jobber mye ut over normal arbeidstid. Vi har nå hatt alvorlig sykdom i familien som vi har taklet sammen - som den firkløveren vi er. Vi trenger så VELDIG de få ferieukene vi har i året. Og vi trenger de ferieukene sammen. 

Vi kjøpte for to år siden hytten vår på hjul - bobilen. Vi kjøpte den for å oppleve mer. Vi ville ha mulighet til å ta time-outs hele året og være helt frie. Vi har vært mange plasser med bobilen(e) - alt fra en liten halvtime fra hjemmet på en strand for en liten natt, helt til roadtrip gjennom Europa. Her kan du se litt av det vi har gjort med bobilen. Vi er ikke sosiale campere, men heller desperate på tid sammen hvor vi opplever mest mulig. Men nå er vi klar til neste epoke. Det å bo i Nord-Norge begrenser oss litt. Når vi skal kjøre ut av Norge og ned i Europa må vi først kjøre i 3-4 dager før vi kommer oss til Oslo og SÅ starter reisen. Det blir for mye kjøring før vi kommer i gang. Så nå legger vi bobilen ut for salg. Pengene vi bruker på bobilen hver måned skal nå gå til ny bil og nye opplevelser. Vi kommer kanskje til å kjøpe campingvogn som vi kan bruke på vinteren/sommeren som står i "vinterparadiset" vår der bobilen vår står nå, men det får komme etterhvert. 

Men hva nå da ? Vell. Vi snakker mye om at vi vil reise til London igjen - der stortrivdes vi virkelig ! Og det tror jeg vi komme til å gjøre om ikke altfor lenge. Men vi tenker enda lengre frem.. Vi tenker stort ! Andre sparer og drømmer og større hus, hytte osv. Vi drømmer i drømmeferien ! Og drømmeferien vår er 6-8 uker i USA pakket med opplevelser. Men det blir dyrt. Uforskammet dyrt, spør du meg. Men så tenker vi litt på det. Kanskje vi får til to svære ferien slik som det her før Hilde har blitt så stor at hun begynner å studere (det smerter å skrive det der altså...) - og vi lever bare en gang. Livet består av mer enn dyre hus, biler, hus, klær osv. Tenk den opplevelsen vi har å se frem til hvis vi greier å spare oss opp til da ? Vi tenker 2-3 år frem. Så mye må vi faktisk spare. Men vi tror det er verd det, se bare her:

California

Staten som er laget for turisme med byer som Los Angeles, San Diego og San Fransisco. Los Angeles - bilbyen hvor vi kan leie bil og kjøre innom Hollywood og Beverly Hills. Her finner du blant annet Universal Studios Hollywood hvor vi blant annet får The Wizarding world of Harry Potter og se hvordan de laget store filmer som Jurrassic Park, Despicable mye og Transformers. 

Bilde fra Disneytouristblog

Du finner også Disneyland på Anaheim - som vi kanskje tar en tur innom. Men så: Strandlivet ! Venice Beach og Laguna Beach. Vi vil også besøke Santa Monica Pier.San Fransisco - Den sjarmerende byen med kulturen. Tenke å ta en gåtur over golden gate bridge. Besøke myteomspunnede Alcatraz.  Ta en tur med de berømte trikkene som går opp bakkene her og besøke Firsherman`s Wharf.
Vi ønsker også kjøre en liten bit av Route 66 når vi er her. 

Florida

Vi en liten stund på West Palm beach - nyte langsom familieferietid. Så en liten road-trip langs vestkysten. Første stopp: Orlando.

En av de store begivenhetene i Orlando er Disney World. Parken består egentlig av fire ulike temaparker: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot Center og Hollywood Studios. Du finner videre SeaWorld her - og ikke minst Universal Studios. Og flere vann-parker. 

Neste stop: Sansibel Island - et idyllisk sted med karibiske fornemmelser. Og videre til Miami og Everglades nasjonalpark. Og til slutt helt i sør til  Florida keys med strender og varme. 

Hva mer ønsker vi å oppleve i USA når vi er på drømmeferien ? 

Vi ønsker å besøke New York en periode. Besøke parkene på Manhattan og kose oss med piknik her. Besøke så mange erkeamerikanske Dinere som vi greier ! Ja, og ikke minst: Besøke museum... Og Broadway. Og ikke minst: Handle litt. Og så til sist: En ukes drømmecruise med all inclusive fra Ford Lauderdale til Karibien med stopp i Bahamas, St. Thomas, og St. Kitt på verdens største cruiseskip. 


Ja, så her sitter jeg altså... Å drømmer meg bort om hvor bra vi skal ha det når vi en gang drar på drømmeferien vår. Men før det skal vi nok reise en del andre plasser også. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi