Film i fotoalbum gjennom QR-koder.

tirsdag 28. mars 2017

Her har vi sykdom smykdom i hus - og det passer som vanlig forferdelig dårlig. Ikke mye vi kan gjøre med det. Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift på hvordan jeg lager fotoalbum med film siden det var så mange klikk og lesere på det forrige innlegget mitt om fotobok med film.


Måten du får film inn i fotobøker er å bruke det som heter QR-koder. QR koder er egentlig en kode du scanner med en app på mobilen som da sender mobilen til en URL adresse på nett hvor videoen din ligger.Det du trenger å bestemme deg for er da:

  • Hvilken filmer er det du har lyst til å ha med i fotoboken din ? Hvor mange osv.
  • Hvor vil du lagre dine videoer ? Det er her denne URL-adressen du skal knytte din QR-kode til. Det finnes flere forskjellige steder du kan lagre opp din kode, men de mest brukte er kanskje youtube eller dropbox.
  • "Program" for å kunne lage QR-kode og en scanner på mobilen hvor du kan se filmen.
Jeg bruker dropbox hvor jeg lagrer filmene mine og QR-kodene mine. Jeg fortrekker å bruke dropbox hvor jeg har oppgradert lagringen min som jeg betaler for slik at jeg får ha alle videoene og mange av bildene mine her også. Det føles på en måte mer sikkert enn youtube. Her kan bare de som har den direkte URL-koden til min film se denne. Og den deler jeg bare gjennom QR-koden i mine fotoalbum. 


Filme jeg vil lage en QR-kode av må jeg først lage en link til i dropbox. Jeg trykker først på "Share" bak videoen jeg vil dele på listen i folderen. Så kommer jeg inn til et nytt bilde og jeg skal jeg "Create link", og så kommer jeg til bildet over her. Når du nå trykker på copy link så har du altså kopier den direkte linken til akkurat denne videoen.

Nå må vi faktisk lage en QR-kode av denne linken. Da må vi ha en QR-kode-generator. Jeg bruker denne siden til å lage QR-koder


Nå limer du inn linken du laget i dropbox - og vips har du en QR-kode til linken din. 


Når du nå trykker på download så kommer dette bildet opp. Her kan du endre størrelse, filtype, farge mv. på QR-koden din. Jeg bruker å gjøre de litt større før jeg laster koden ned. Gi den gjerne et navn slik at du vet hvilken film det gjelder. 

NÅ har du et bilde med en QR-kode som du kan laste inn digitalt til din digitale fotobok eller rett og slett skrive ut hvis du har et tradisjonelt fotoalbum. 

Når du nå skal se en av filmene bruker du en app du laster ned på telefonen din. Jeg bruker app`en "Scan" som jeg ha lastet ned i appstore. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi