Fotoalbum - med film !

lørdag 25. mars 2017

Jeg lovet for en stund siden å dele den nye fine fotoboken jeg jobbet med i flere uker - en fantastisk bok som til og med inneholder film ! Men så fikk jeg den første boken fra USA og ble veldig missfornøyd med kvaliteten på bildene. De ble mørke, uklare og blasse. Langt fra hva jeg forventet. Hva var liksom vitsen med fullformats DSRL-kamera og dyre redigeringsprogrammer hvis de i printen klusser til alt ? Så jeg klaget og de printet opp en ny bok, etter å ha lovet bot og bedring. Vell, den nye som kom var faktisk verre. Så ja, jeg mistet motivasjonen til å finne en løsning på dette. Nå har jeg fått pengene tilbake for boken. Og jeg har funnet en annen printer i USA, men dette tar nok litt lengre tid siden de i utgangspunktet ikke sender til Norge og jeg må få sendt boken innom en tredjepart før den kommer til Norge. Men i mellomtiden så tenker jeg at jeg likså greit kan dele bilder av boken jeg faktisk har for å vise dere ideen om hvordan dette kan gjøres. Selv om bildene er mørke og uklare (ikke så uklare som det ser ut på filmen, men likevel langt ifra det jeg sendt inn digitalt), så ser dere hvordan dette fungerer.


Dette er altså en fotobok med videoer. Hvordan tenker du ? Jeg brukter QR-koder i albumet slik at når jeg bruker en QR-scanner på mobilen så kommer jeg rett til filmene som jeg har laget i min private dropbox-konto som jeg betaler for. Fantastisk ikke sant ? Det pirrer virkelig i minnene når du faktisk får se film fra ferie. Du hører stemmene og kjenner nesten stemningen gjennom skjermen.Jeg tenkte at det kanskje var best å vise dette frem i en video, men må da bare ta noen forbehold:

1. Jeg lager ikke ofte video og har helt klart et forbedringspotensiale her..
2. Bildekvaliteten i albumet - som sagt... Den er ikke den beste. Printer har i tillegg valgt å legge på skygge på bildene på utsiden av boken OG på de siste sidene i boken. Ser ikke ut og er helt kræsj med stilen min.
3. Mine stakkars tørre hender. Mye allergi for tiden.
4. Vi har veldig blått lys her akkurat nå, men lyset på filmen er derfor litt merkelig. 


Jeg tenkte jeg skulle laget et eget innlegg om hvordan jeg lager disse sidene + ett innlegg om hvordan jeg lager QR-koder inn på sidene. 


1 kommentar:

- SuperheltMamma - sa...

Guri så kult. Dette vil jeg gjerne vite mer om..

by mlekoshi