Påskeferie del 2: Hjemmepåske !

fredag 14. april 2017

Da har vi startet på hjemme-påsken etter at vi brukte noen dager på borte-påsken. Og borte-påsken ga virkelig på siste dagen i år. Jeg har jo skrevet flere ganger om vår forsiktige supersmarte minstemann som må mestre alt 110 % før noe er gøy eller i det hele tatt skal gjennomføres. Helt motsatt av hva største gjorde på samme alder. Men iallefall: Alt som skal læres eller prøves tar lengre tid. Nå har vi stått på slalåm i litt over ett år, og se - endelig !Men hjemmepåsken leverer den også - og i år har jeg nesten ikke tatt bilder av DSRL-kameraet - men bare med iPhonen. Vi har det med andre ord relativt slumt her hjemme. 


Deilig påskefrokost ala Frank med ferskpresset appelsinjuice, kjøttrull fra Harstad, sprøstekt potet, bacon, laks, eggerøre, hjemmebakte ferske rundstykker, kakao osv. Jeg kunne sittet å spist i flere timer...


Ja, og så den obligatoriske påskekrimmen på melkekartongen - i år var det Frank som til slitt fant den "åpenbare" løsningen, så får vi se i morgen når løsningen kommer om det faktisk stemmer da..


Vi har gått turer i finværet - og her hadde vi plukket gåsunger som vi nå har pyntet med egg her hjemme. 


Og i dag har vi faktisk vært på skitur i skogen. Se hvor heldige vi er ! Vi tar på oss skiene rett utenfor døren vår, går i rolig tempo i 10-15 minutter og vips er vi her. Tenk å ha dette i bakgården ! 
Vi fikk da endelig grillet pølser, drukket kakao, slikket sol, aket og rett og slett slappet av før vi vendte nesen hjemover igjen. Herlig ! 


Og så har vi selvsagt våre tradisjonelle filmkvelder med dyner, snop og popcorn hver eneste kveld - Vi elsker påskeferie ! Og bare for å forklare hvordan tradisjoner fungerer her i huset: Se på sist bildet. Av en aller annen merkelig grunn ble de Simpson-matbrettene en del av påsketradisjonen ett år... og de store slush-drikkeflaskene er suvenir-beger fra Legoland som plutselig føyde seg på filmkveld-tradisjonslisten ett annet år. Virkelig - ungene våre og tradisjoner...  Ingen kommentarer:

by mlekoshi