Årets ferie

mandag 26. juni 2017

For to dager siden, sent på kvelden, dro vi altså avgårde på året sommerferie-eventyr. Vi har jobbet på spreng de siste dagene før for å ordne alt. Jobb-innspurt, avslutninger, møter, mailer osv. Men det er jo slik det bruker å være. Nytt av i år er at ferien ble spikret så sent at det nesten er skummelt. Men det går seg til. Virkelig, det må jo det. Mange har jo ferie nettopp slik: Uten en vanntett plan. Vi er bare ikke vant til det. Men det skal bli så bra så !

Årets ferie bærer preg av at vi må roe ned å finne "oss" igjen. Det siste året har vært preget av utbygging, problemer, ny jobb, bobil-salg og mest av alt: Sykdom. Utbyggingen gikk jo ikke helt som planlagt og vi jobbet med dette, etter at utbygger gjorde en del feil, helt til høsten 2016. Bobil-salget to et halvår siden vi solgt utenfor høysesong og det var.. slitsomt. Det var jo en bobil til nærmere 1,5 millioner som ble solgt, så det tok på for både liten og stor. Livet har blitt bedre etterpå, selv om vi savner akkurat det å kunne bruke bobilen. Og så sykdom: Ja, det var nok helt klart det vanskeligste. Alvorlig sykdom og livslang sykdom er ikke noe enn tar lett på - vi bruker nok enda tid på å fordøye og kontroll på ringvirkningene. 

Men hvordan påvirker dette årets ferie tenker du. Vell. Vi har jo for det første ikke hytte på hjul som vi bruker å kjøre rundt å oppleve alt mulig i. For det andre så har vi et behov for å kanskje ikke oppleve de største opplevelsene vi drømmer om langt borte akkurat i år. Vi har satt av mer tid til å sove, mer tid til bare oss. Og da i kjente omgivelser. Og det skal bli SÅ godt. For ungene gleder seg masse - vi og. Danmark = avslapping for oss. Vi greier ikke å sitte på en strand i Spania uten å gjøre noe annet. I alle fall ikke jeg - og jeg vil og ha ferie. 

Fire andre viktige faktorer har spilt inn i årets ferie:
- Vi skal spare penger til det som blir neste års giga-ferie i USA
- Vi skal hjelpe til å bygge platting mv. i både Harstad og Bodø. 
- Vi skal ha lang nok ferie til at August skal ha minst mulig tid på SFO etter skolestart. 
- Vi har som mål om at (vår forsiktige lillestoregutt) skal føle mer mestring på sykling, fotball og ikke minst: Svømming før skolestart. 

Her er altså årets ferie:
1. Harstad
2. Billund
3. Kegnæs i Danmark
4. Billund
5. Nord-Danmark
6. København
7. Bodø
8. Hjem
9. Bodø


Så nå er vi altså underveis på ferien - og kommet i gang med bygging av platting her i Harstad. På onsdagen kjører vi videre til Bodø før vi flyr videre til Billund i Danmark. Her skal vi være i to dager og bare bade og spise i Lalandia - fokus: Svømming og avslapping.

På lørdagen kjører vi til leiehuset vårt i Kegnæs i Sør-Danmark (bildene over og under). Her skal vi være i en uke. Huset er leid gjennom luksushus.no og huset har blant annet eget basseng. Her skal vi bare slappe av, kjøre litt rundt og oppleve det vi har lyst til å oppleve. 


Fokuset er selvsagt at August skal bli trygg i vannet og avslapping. Vi håper jo på fint vær da.. Og grilling. Og strand. Hvis vi finner at vi har overskudd og lyst har vi tenkt å kjøre en tur rett over grensen til Tyskland og til den Tyske rivieraen: strendene i Nord-Tyskland. 

Travemünde Tyskland

Etter en uke i feriehuset drar vi videre tilbake til Billund hvor vi skal bo to dager i en av de helt nye Ninjago-hyttene i Legoland Village - og være to dager i Legoland. Gjett om det blir bra ! 


Etter ett par dager i Legoland kjører vi litt lengre Nord i Danmark - Her skal vi i alle fall besøke Givskud Zoo hvor man blant annet kan kjøre inn sammen med dyrene ! Kanskje vi kjører innom andre plasser vi også vil besøke - vi får se.


Etter noen dager der nord kjører vi til København - der skal kose oss med museum`er og mat. Og ikke minst: Tivoli og København Zoo.Etter dette flyr vi tilbake til Bodø hvor vi skal være i nesten en uke med badeland, bygging og hytte før jeg og Frank reiser hjem til Tromsø for å jobbe en uke før vi drar tilbake til Bodø og er noen dager til med hytte og bygging før vi tar med ungene og reiser hjem. 

Dette er i alle fall ferieplanen vår. Og denne gangen har jeg pakket med Macbook`en, alle fotolinser, eksterne hardisk osv. og er klar til å være online i ferien ? Hvorfor tenker du kanskje ? Jeg syns det er så greit å dokumentere og skrive om opplevelsene underveis mens de er "ferske" - som en reisedagbok. I årets ferie har vi masse tid til å gjøre nettopp det, og jeg gleder meg til å kunne fortelle dere om opplevelsene vi skal ha sammen. Så denne sommeren kan jeg faktisk si: Stay tuned ! 2 kommentarer:

Pepperkakefjellet sa...

For ein fantastisk ferie! Eg veit at ungane våre også hadde elska den lista der!! Vi har lest oss opp på Eurodisney her inne, og gleder oss til 14 dager i Paris :) Riktig god og velfortjent ferie til alle dere!

Elise sa...

Takk for koselig kommentar ! :) Kos dere masse i Disneyland, og i Paris ! :)

by mlekoshi