Because motherhood

tirsdag 14. november 2017

Vi er snart i desember måned. Måneden som går altfor fort her hos oss. I år skal vi tvinge den til å gå litt saktere enn den bruker å gjøre. Vi skal i alle fall prøve. For familien sin skyld - sammen. Nå er det akkurat ett år siden vi opplevde at livet vårt ble snudd litt på hodet da Frank ble syk. Det var er tøff tid. Denne gangen vil vi nyte desember måned. Desember er også måneden vi har mye fri sammen rundt jula - og vi har tidligere år kjent mye på dårlig samvittighet for vår travle hverdag med for lite tid til det vi mener er viktigst. Det er litt godt-vondt på en og samme gang. Men vi har ikke så mye valg i vår hverdag. Vi gjør likevel det vi mener vi må gjøre og det som er riktig for oss som felleskap.

Hverdagen vår er travel - men det er ingen tvil om hva som er aller viktigst: Familien - flokken vår. Når har vi det best sammen ? Vi har det bra i hverdagen - men alt går litt fort i svingene av og til. Men når vi har ferie sammen DA fokuserer vi 100 % på tiden vi har sammen som familie. Derfor er feriene våre hellige. Jeg skriver ofte om ferier og opplevelser her inne - og planlegger våre drømme-opplevelser sammen. Jeg liker å dele vår gleder rundt dette med dere. Vi lever bare en gang - og jeg gir meg fyttikatti i om andre syntes vi bruker mye tid/penger på ferier som er store og (ifølge noen - altfor) innholdsrike. For ett par dager siden satt jeg å drømte meg bort til my-happy-place hvor jeg tenker på alt jeg vil gjøre i somrene fremover - og innså helt plutselig (og med sjokk) at vi bare har 6-7 ferier igjen før vi ikke kan forvente at Hilde er med oss på ferier lengre. Det er bare FOR få år. Jeg vet ikke - jeg får vondt i magen av å tenke på hvor fort tiden har gått de siste årene. Fylles av en tomhet inni meg. Har vi gjort alt vi kan gjøre for å nyte årene som har gått ? Hvordan kan vi gjøre det bedre for å greie å nyte alt dette og ikke bare løpe rundt og prøve å gjennomføre alt ? Jeg vet ikke.


Jeg ble i alle fall enda mer innbitt på at vi skal få oppleve enda mye mer sammen som familie i hverdagen - men også i feriene. Vi sparer en del hver måned til neste ferie. Vi prioriterer det fremfor mye annet. Det er mye jeg kunne tenke meg å gjøre her hjemme. Nytt gulv, nytt bad, møbler osv. Men hver gang jeg tenker på at DET vil jeg ha/gjøre så tenker jeg på om det er noe som er viktigere enn opplevelsene vi vil ha på ferien vi sparer til. Og nesten alltid er svaret: Nei.


Så vi gleder oss til tre ting fremover: Julen med familien, vår påsketur til Levi og sommerferien. Men jeg tenker også at vi skal begynne å tenke litt annerledes i hverdagen. Jeg skal i alle fall ta noen viktige avgjørelser fremover slik Frank gjorde for noen måneder siden - og håper på en bedre hverdag sammen. Og evne til å glede meg over små ting i hverdagen og ikke bare ha akkurat nok energi til å komme meg inn døren hjemme og flate ut på sofaen.. Sånn har jeg hatt det denne uken. Altfor god venn med sofaen etter jobb/treninger. Og da blir det ikke mye gjort. Men det er greit. Noen dager for å komme over kulen. Nå: Dusj og senga før ny hektisk dag i morgen hvor jeg ikke er hjemme inn døra før 21-22. Men det går greit.

4 kommentarer:

Pepperkakefjellet sa...

Vil eigentlig skrive masse, men skriver kun at om du stikker innom Bergen ein gong skal du få ein god klem og stor oppmuntring! You got this! <3

Stine sa...

Helt enig med deg ang å prioritere ferie og opplevelser sammen med flokken. Vi får ofte høre at "vi bruker jo alt for mye penger på ferie" av andre. Heldigvis er det vi som prioriterer, ikke verden rundt oss. Det ungene husker når de er store det er ikke det nye gulvet eller det fancy badet, det er opplevelser og samhold i ferier!

Elise sa...

Takk <3

Elise sa...

Enig - skulle gjerne gjort begge deler, men det andre får komme etter hvert. <3

by mlekoshi