God farsdag - og ribbe på grillen

søndag 12. november 2017

God søndag og farsdag alle der ute ! Endelig har vi tid til å sitte litt rolig her i hjemme i noen timer før det braker løs med dobbeltrening igjen på to av oss. Etter at jeg kom hjem fra jobbereise har det vært full fres her hjemme med bursdag, dobbeltreninger, fotballsamling og jobb. 


I går kveld var vi hjemme først nærmere klokken ti etter at vi deltok på jentesamling med mange jente-fotballspillere fra årskullet i fra hele byen vår. Det er gøy med så masse idrettsglede. 

Men nå har jeg tatt grep. Eller nærmere bestemt; Jeg har bestemt meg for å ha en bedre plan over innleggene fremover her. Jeg er lei av å starte innleggene med noe sånn som "Sorry, men dagene bare raser avsted."osv. Jeg er mye flinkere til å forholde meg til klare planer i stedet for å gå rundt å tenke: Å, dette må jeg dele på nettsiden.. og så går det bort i glemmeboken. Dere kan forøvrig følge oss på snapchat (elisems1312).

Nå er det jo farsdag - Og Frank har fornøyd med plan for dagen og gave med kort fra ungene. Først skal de være et par timer med trening på Hilde og Frank - så skal vi spise pinnekjøtt (julestesten!) før vi skal se på den første "Alene Hjemme"-filmen. Vi har kommet i julestemning og nå er det bare å kjøre på. 

Og når vi først snakker om julestemning så testet vi dette forrige helg på Treager-grillen vår:

RIBBE på TreagerVi fikk skjært til et passe lite stykke ribbe hos Eide Handel - og dette kjøttet er MYE bedre enn nedfryst ribbe. Virkelig. Vi elsker Eide Handel - de er en bauta i vårt lokalmiljø og en butikk vi er stolt av å handle hos. For noen dager siden vant de NM for Norges beste lammerull og Norges beste røkte julepølser. Jeg gleder meg til å smake ! Og så gleder jeg meg til de skal komme ut med det tradisjonelle julemagasinet (som også kommer online). Men uansett, så kjøpe vi et passe stort test-stykke med ribbe på butikken dagen før.

Kvelden før vi skulle lage den tok vi ribben ut av kjøleskapet og skar terningen i svoren. Vi gnikket så ribben inn med salt og la den på et fat i en form i kjøleskapet til dagen etter. Vi tok den ut av kjøleskapet 30 minutt før vi skulle grille den og tørket av den overflødig salt.

Når kjøttet skal på så startet i grillen på "smoke" med lokket oppe frem til det er skikkelig fyr (4-5 minutter). Sett temperaturen på "high" og varm opp med lokket lukket i 10-15 minutter. Plasser ribben på grillen med svoren opp. Grill i ca. 30 minutter før du reduserer temparaturen til 325 degrees F (ca. 165 grader) og la putre i ca. 3 timer når ribben skal være skikkelig mør og svoren sprø. Det kan være at du må ha den 5 minutter under grillen i ovnen hvis du ikke får den sprø nok.

Denne ble laget med tradisjonell smak - neste gang kjører vi med BBQ og brunsukker. Gleder meg !Ingen kommentarer:

by mlekoshi