#detskullebaremangle

fredag 17. november 2017

Som dere vet er vår lille familie lidenskapelig opptatt av å bidra inn som frivillige i fotballen. Vi er jo det av mer enn en grunn: Fysisk aktivitet for ungene, sosialt, inkludering og alle andre fordelene med lagidrett. På jentesiden er det nå stor fokus – og det med rette. Vi er frivillige for både sønnen og datteren vår og selv om det føles viktig for oss i forhold til begge to så er innsatsen på jentesiden enda mer farget av motgang og urettferdighet – så her føler vi kanskje at vi gjøre en ekstra viktig innsats.

Men det er så mye mer også ! It takes a village to raise a child – og her er idretten veldig viktig. Vi som frivillige er med på å bygge holdninger, sosiale arenaer, inkludere utenforstående eller tilflyttende i samfunnet og så mye mer. Samtidig er det så utfordrende nettopp fordi at det er tuftet på frivillighet og at folk som er her og gjør dette har de rette holdningene og prioriteringene. Her feiler det dessverre av og til – noe vi kan se i stygge saker i media spesielt for innenfor barne- og ungdomsfotball. Voksne som kjemper kamper for egne holdninger og ambisjoner som går på bekostning av så mange andre. OG av og til: Direkte mobbing og utestengning gjennom voksne metoder på barn. Drømmer og gleder som blir knust. Tenåringsjenter og gutter som går på nåler for å tilfredsstille foreldre. Misforståtte målsetninger i forhold til de «som ønsker» å satse mer – men voksne som presser frem dette for tidlig og på feil måte. Det skal ikke være enkelt – men av og til er skylappene så himla svære at man skulle tro at enkelte hadde fått en permanent skade i topplokket. En ting er sikkert: Vær takknemlig for de frivillige som kjemper mot disse kampene og støtt de opp. Støtt opp om de gode holdningene og veiled barnet ditt og de rundt dere imot disse holdningene.

Her det det mye som feiler i barne- og ungdomsidretten i dag. Har sett det up-close det siste halvåret. Det er skremmende og vondt på en og samme gang. 


Sånn: Det var dagens hjertesukk.

Ingen kommentarer:

by mlekoshi