Universal Studios

lørdag 28. juli 2018


Den første parken vi besøkte - og da den første vi skal vise frem her er Universal Studios. Vi hadde jo sinnsyke temperaturer på dagtid så vi brukte early admittion de dagene vi skulle i denne parken. Da fikk vi testet mye av Harry Potter før resten av verden kom inn i parken. Vi gikk også inn i parken på kveldstid når det var litt kaldere. 
Dette er en park etter min ånd - har har vi mye film vi har kjennskap til, og ikke minst: Harry Potter. Luve it ! 


Vi fikk også handlet litt julepynt i år også (vi har tradisjon hvor vi handlet julekuler dit vi reiser.. ja, og kopper). Det er imidlertid alltid litt sært å kjenne på julefølelsen i 40 varmegrader. 


Jule-Harry Potter.


Det er mange muligheter for bilder på attraksjonene - og her møtte ungene Optimus Prime himself - moving and talking :)
Bildene over er fra innsiden av Transformers-attraksjonen, og den var stor. Jeg tok den en gang - mens de andre tok den flere ganger. 


Haha - Frank og August traff på en minion. Minions-attraksjonen var kjempeartig og anbefales ! De to bildene over er fra MIB-attraksjonen - vi tok denne ett par ganger. Great fun - og noe av det som er tøffest er faktisk å stå i kø for å komme inn. Det er laget så bra at du får sett mye fra filmene allerede der. 


Så over til Harry Potter-verden... På enden av parken så finner du The Wizzarding world of Harry Potter og diagonal alley.


.. Ja, og knight bus / fnattbussen. De ansatte er er kjempeartige og vi lo godt av det lille krympede hodet med alt det hadde å mene om våre to småstore. 

Dragen på toppen av Gringotts spruter ild noen ganger i timen, og her fikk jeg fanget det på bilde.


En av de første dagene vi var i parken kom vi tidlig inn hos Ollivanders (Wand maker) - og her ble vi sluppet inn gruppevis. Det ble valgt en person i hver gruppe som fikk teste tryllestaver for å finne den "perfekte" staven til akkurat denne personen akkurat slik Harry Potter gjorde i den første filmen. Og gjett hvem som ble valgt ut ? August ! Og gjett om det var gøy ! Jeg filmet det hele, så det skal jeg vise en gang. 
Kyndig veiledning til de perfekte stavene for ungene - to til hver.Weasley`s Wizzard Wheezers - veldig morsomt !Sugerploms sweetstop - Hogsmade`s Honeydukes (andre parken) sin "søsterbutikk".


Kjenner du igjen noe fra filmene ? 


Du kan velge om du vil at stavene skal ha en "magisk tupp" - det vil si at de inneholder et kart og elektronikk slik at du kan gå å trylle på enkelte steder i Diagon Alley. Kartet viser hvor du kan gjøre dette.


Hilde og August tryller - fantastisk morro og veldig bra laget. I bakgaten - her er det mørkt og skummelt.... og her finner du til og med:


Borgin and Burkes - kanskje du huser det fra filmene ?

Og den største attraksjonen i Diagon Alley: The escape from Gringotts. Fantastisk bra laget !
Check out the goblins hard at work ! Virkelig lifelike, og de både snakker og beveger seg.

Vi elsket Diagon Alley - og var innom her hver gang vi var i parken. Spesielt tidlig på morgenen når det var lite folk her. 


Hvis du har park-hopper-billett kan du tar Hogwarts Expressen til den andre parken (Universal Adventure Island) - og det gjorde vi ofte. Merk at historien du opplever er forskjellig etter hvilket vei du kjører. Når du kommer til den andre parken er du kommet frem til Hogsmade. Over ser du bilder av desperaten som har kommet inn på toget.


Ja, vi digget denne parken - selv i varmen ! 


For det var virkelig varmt... 
Ingen kommentarer:

by mlekoshi