Klikk-klikk

tirsdag 5. februar 2019

Jeg har tenkt litt i det siste på hva som gjør at Du besøker denne bloggen ? Hva vil du se mer av - eller mindre av ? Gi meg gjerne et pip i kommentarfeltet eller hvis du vil kan du skyte meg en mail (mailadresse i margen til høyre).

Men sånn videre: Hva skal til for å få folk til å lese en blogg, egentlig ? Hva drar lesere til en blogg - hvis det er noe en har som målsetning tenker jeg. Nå driver jeg ikke denne bloggen slik at den er basert på reklame og inntekter, selv om jeg har hatt samarbeid. Jeg driver den av flere andre årsaker. Jeg dokumenterer for meg selv og mine. Men så deler jeg også for å inspirere andre til ulike ting - søm, andre kreative krumspring, reising eller bare til å tenke gjennom en ting eller to. Innimellom deler jeg litt ekstra av meg selv - og da har jeg som regel ruget ganske lenge på det først. 
Det er ikke alltid like lurt å dele for mange meninger om ting som kan skape furore - ikke når man står i offentlige jobber og har barn som er aktive på sosiale media. Da må man stå godt plantet i det for at det skal være "ok". På den andre siden mener jeg at man ikke skal lage noen form for glansbilde av livet - for det er ikke for pyser.
Men jeg, i ren nysgjerrighet, tok et kjapt google-søk på hva man bør gjøre for å lokke til seg blogg-lesere. Lo litt av noe, noe fikk meg til å tenke, noe traff bra og noe tenkte jeg at det kan jeg bli bedre på. Her er litt:

# 1: Oppdater jevnlig. 
Nuvell. Det kan gå i rygg og napp. Jeg tenkte at jeg må ha noe å dele som kan deles før jeg gjør det. Og da kan det gå litt tid mellom innlegg. Men ofte så kommer de som perler på en snor. Men en tommelfingerregel er vell minst annenhver dag. Forbedringspotensiale tenker jeg, men samtidig: Life happens ! 

# 2: Sett pris på leserne dine.
Det gjør jeg - virkelig ! Men jeg vet ikke om det skinner gjennom (?). Jeg gjør det iallfall - både faste og nye lesere. Jeg tenker at det bør skinne litt gjennom når jeg deler en del av det jeg deler. 

# 3: Hold en rød tråd.
Uhm. Nei, her er jeg nok ikke. Ikke ved mindre den røde tråden er livet hos familien S M. Det går i alt fra interiør, søm, foto, reise.. vell, livet. Tommelfingerregelen er vist at 1/3 av innleggene bør være av samme sjanger. Janei. Men det kommer jeg heller ikke til å endre på. 

# 4: Vær stolt av minst hvert 3. innlegg.
Ja, det er jeg ! Hvis jeg hadde postet oftere hadde jeg nok ikke vært det, for at hadde jeg bare skrevet noe bare for å skrive noe. Og da hadde blitt mye vræl, og ikke noe av å være stolt av.


# 5: Les andre sine blogger - og kommenter bra blogginnlegg hos andre. 
Huff, nei her er jeg så dårlig ! Det er litt dumt, for jeg er jo mye på nett så da har jeg også mulighet til å hoppe innom en og annen blogg. Men ofte blir jeg irritert når jeg leser enkelte blogger - det er så himla mye reklame, click-baits og tomt innhold som bare må være der for det må oppdatere så-så-ofte. Men jeg vil veldig gjerne ha tips om gode blogger jeg må besøke - spam me ! (da skal jeg være flinkere å kommentere)
# 6: Bruke Facebook aktivt.
Nei, det er er jeg for dårlig. Jeg glemmer det helt av altså ! Skjerpings, Elise.
# 7: Fokuser på innhold og ikke inntekt.
No problemo ! Bloggen er, iallfall ikke foreløpig, her for å genere inntekt. Hva som skjer på sikt får vi se på. Men jeg har testet en ting eller to som jeg har kunnet stå inne for. Så fokuset er å inspirere gjennom innhold. 

Yes, og så har jeg da fått med meg at ute i blogglandia er det mye click-baits. Det får det til å vrenge seg inni meg, og du kan ta deg fy på at jeg klikker ikke på slike ting. No way ! Og noen av de største bloggerne: Fysj - no respect. Overskrift på snapstory eller insta: "Ihvertfall GRAVID etter helga", hvor innlegget sier noe slikt som... "For denne matbabyen etter et kjedelig besøk på Burger King får meg til å virke som jeg er 7 måneder på vei" etterfulgt av et magebilde av en avmagret flat mage. Jadah. 

En annen ting er å utlevere familien sin - eller seg selv på en slik måte at det.. vell, går ut over familien sin. Not good - og alt for å få flere klikk.

Og så har jeg skjønt at man må ha Louis Vuitton stelleveske, toalettveske eller veske for å kunne trone toppen av listen. Her feiler jeg ganske heftig. 

På vei til min egentlige jobb på bildet over her... 


Så nei - jeg vil ikke endre så mye jeg. Kanskje lese litt flere blogger - og vise mer at jeg setter pris på dere. Ellers: Nei. Men jeg er veldig lydhør for forslag 6 kommentarer:

Tamlina80 sa...

Nordlænning som æ e så ska du få 1 ⭐ eller 3⭐⭐⭐ før sømmen din, e så skøy å føl dæ når du har sy snæppen, æ føl folk runt om pga mine interesser, spælla ingen rolle kor ofte de blir lagt ut nåkka, bære innholde e læsbart. You go girl, keep upp the good work!!

Tamlina80 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Elise sa...

Hehe - tusen takk for hyggelig kommentar :) I will !

Tonje sa...

Jeg liker utrolig godt de kreative innleggene dine!Du er virkelig inspirere de:) Liker også godt innlegg om mat, månedshandling. Stort pluss med bloggen er den avslappende tonen og ærlige stemmen:)

Tonje sa...

Inspirerende skulle det være :)

Elise sa...

Det varmer i hjerte å lese slike kommentarer - takk <3 Og takk for tilbakemeldingen som jeg tar med når jeg velger tema for innlegg :)

by mlekoshi