Trudy tutorial

tirsdag 12. mars 2019


Jeg sitter hjemme her - tett som en potte og skikkelig pjusk i formen. Jeg måtte dra hjem fra jobben i går og må bare holde meg hjemme i dag i håp om å bli bedre. Frank er på jobbreise, det snør som bare fy utenfor og jeg ser at bilen jeg trenger for å komme meg ut å kjøpe mat er helt nedsnødd. (Har ikke kommet i gang med ukes eller månedshandling denne måneden... Og nå straffer det seg iallfall !) Brøytebilen kjørte akkurat forbi og la hele gatas snø i innkjørselen. Hilde skal på trening senere og jeg må derfor komme meg ut etterhvert. Nesespray med menthol dere - det åpner alt ! Jeg kan egentlig ikke være syk nå - jeg reiser på jobbreise på torsdagen og det blir mildt sagt krevende om jeg ikke blir bedre enn dette her.

Men før jeg ble syk så fikk jeg sydd poloen over her til Hilde etter at hun leverte inn ny bestilling. Dette er samme polo som jeg sydde for en liten tid siden - Trudy turtleneck. Så la jeg inn dette innlegget klart på bloggen - og siden jeg likevel sitter her og er gror mose i selvpitty så deler jeg innlegget.


Underveis tok jeg bilder av litt av sy-prosessen, men ikke alt.


Fargene har mottakeren valgt ut selv - det er ensfarget jersey. 


Det første du må gjøre er å sy sammen front og rygg - sy de sammen på skulderne.Nå vrenger du plagget slik at rettsiden ligger opp. Det du ser på bildet er armhulen - og her har jeg lagt armen på plass der den skal sy den på. Dette skal sys på rette mot rette.


Her er det viktig at du har markert "hakkene" fra mønsteret på delene. Det er et hakk midt på armen og et hakk til som viser hva som skal festes på fronten. Du skal også ha markert et hakk i armhulen på frontdelen fra mønsteret som hakket fra armen skal festes på.


Slik ser armen ut før jeg overlocker den på. Dette gjør jeg med begge armene.


Etter at armene er sydd på så syr du toppen sammen i sidene på begge sider. Fra arm til midjen. 


Nå er genseren snart ferdig. Jeg tok ikke bilder av siste prosessen - men den er veldig enkel. Halsen er sydd på på samme måte som på denne genseren. Forskjellen er at halsen er høy (jeg har valgt den laveste halsen i oppskriften). Til sist så syr jeg opp armene og midjen med coverstitch-maskinen. by mlekoshi