Konfirmasjonen - detaljer og DIY

mandag 20. mai 2019


Jeg har brukt litt tid på dette innlegget - one-hand-typing går ikke så fort. Men her kommer iallfall oversikt over detaljer fra Hilde sin konfirmasjon. Fargetemaet var marineblå, gull og litt burgunder. 


DUKENE : Normal syr jeg jo det meste - og jeg hadde planlagt å sy både duker og tøyservietter av samme stoff - men det var det med tiden da. Det var jobbreiser, jobb osv. de siste månedene før konfirmasjonen. Så da valgte jeg å sette bort arbeidet med å sy duker - og heller bruke kvalitets-papirservietter. Jeg fikk stoff og stil til å sy meg ti duker i akkurat den størrelsen jeg ønsket. Bordene i lokalet var ganske store, så det var nok umulig å finne akkurat disse dukene og disse fargene i en vanlig butikk. Jeg brukte stoffet "luksus bomullslerret". Du kan bestille at de syr dette om til duk i nettbutikken. Det koster bare meterprisen + 22 kroner for hver påbegynte meter på hver duk. Og dukene bestilte jeg da 290 cm lange. Ferdig er duken 130 cm bred og 280 cm lange. Jeg bestilte 8 mørkeblå duker og to burgunderrøde duker. De blå brukte vi på spisebordene, velkomstbordet og gavebordet. De burgunderfargede dukene brukte vi på buffetbordet. Lyslyktene og vasene : Lyslyktene kjøpte jeg på søstrene grene til ca. 30 kroner og blomstervasene kjøpte jeg på halv pris til 15 kroner på plantasjen. 


Jeg sprøylakket disse med gullfarge som jeg kjøpte billigst på Jula (større flaske og billigere enn på andre butikker jeg har vært på). Jeg sprayet de slik at de ble graderte med mye gull nederst og gjennomsiktig øverst. Jeg slet med å finne lave gull-kubbelys (feil årstid), men fant gull kulelys på Nille. 


Bordplasseringkortene : Disse kjøpe jeg ferdigbrettet på eBay. Jeg hadde planlagt å skrive navnene i gul med kalligrafipenn - men så brakk jeg hånden.  


Så jeg kjøpte universal-penholder til min Brother scan`n`cut kjøpt her - og så brukte jeg en gullpenn til å skrive navnene på kortene. Fonten er "Melinda Script". 


Serviettene : På bildene ser det nok ut som gule servietter, men IRL ser du at det er gullservittter med glitter i. Dette er tykke kvalitetsservietter kjøpt på Norengro. 


Jeg hadde også blå tykke servietter fra samme plass til buffetbordet - men det var feil blåfarge til spisebordene. Jeg brukte Brother Scan`n`cut å fikk kuttet ut disse monogrammene til serviettene. De er kuttet ut av vanlig HTV som jeg bruker på klær. Gull til de blå og mørk blå til gullserviettene. Så presset jeg dem på med varmepressen min. Fungerte veldig fint ! Vi hadde bare fire barn i konfirmasjonen - og August var den eldste av dem. Siden et selskap kan være kjedelig for de minstes så laget jeg en liten gavepose til disse fire. Den laget jeg veldig enkelt av møbelvelour som jeg hadde hjemme og knøt de sammen med blå sløyfe med gullklitter fra søstrene grene. Jeg presset H-monogrammet på i gull-HTV. Inni posene hadde jeg gullpenger i sjokolade, en fallskjerm-mann (kjøpt på XXL) som ungene kunne gå på utsiden og kaste ned trappen fra 2. etasje og litt mer snop. De var populære ! Ballonger : Ballongene var også litt spesielle - de er fra qualatex og gullballongene er i "Chrome" som er fantastisk fine. Og så hadde vi ballonger i burgunder og mørk blå. Jeg handlet fra utlandet siden de er så himla dyre i Norge når du skal ha et større kvanta. 


Blomster : Ja, det var et eventyr som jeg ikke trenger å gå inn på. Men det ble bra til slutt når jeg fikk det jeg hadde bestilt. Det var mamma som ga dette til selskapet - og det ble veldig bra. Det er vanskelig å finne burgunderfargede blomster på denne tiden av året. Men det ble bra ! På spisebordet hadde i en større avlang dekorasjon foran Hilde sin plass. På buffetbordet hadde vi en litt mindre dekorasjon av samme variant. På resten av spisebordet hadde jeg samme blomster i de små spraylakkede blomstervasene. 


Mat : Ja, dette planla vi jo før jeg brakk hånda så det var liksom ikke måte på alt vi skulle rekke. Men det ble mye på Frank og så kom familien opp litt før slik at vi fikk hjelp til å ordne på slutten. Målet var iallfall at vi skulle lage det meste selv. Og ha fokus på lokale råvarer og mat. De fleste kom jo tilreisende til Tromsø og vi hadde lyst til å vise dem både fine Tromsø og maten vår.


En del hadde vi laget på forhånd og fryst ned.  Her finner du oppskriften på loff jeg baket noen uker før. Vi bakte videre rundstykker som vi fryste ned. Vi hadde videre foccacia og grovbrød fra det lokale bakeriet Kaffebønna som vi hentet samme dag. Ellers laget vi alt selv, bortsett fra pålegget og karbonadene som er fra lokale Brødrene Ingebrigtsen. Ja - og de fantastiske rekene fra Lyngenreker - også lokal produsent. 

Det vi serverte videre var en blanding av koldtbord og tapas og noen varmretter:

Grove karbonader fra Brødrene Ingebrigtsen 
Tilbehør: Syltet rødløk og karamellisert løk 

Vårruller - med oksekjøtt
Tilbehør: Sursøt saus, rømme og soyasaus 

Tapasboller med chorizo og fetaost

Kyllingspyd med deilig krydder 

Deilige håndpillede reker fra Lyngenreker
Tilbehør: sitron, majones og aioli 

Lokal røkelaks med eggerøre

Diverse salater: rekesalat med maskinpillede reker fra Lyngenreker
Purresalat
Eggesalat
Potetsalat
Vanlig salt med vannmelon

Pålegg anrettet på fat - alle fra Brødrene Ingebrigtsen:

Fenalår
Hamburgerrygg
Lammerull
Røkt skinke
Krydderskinke
Svinefilet
Baconrull
Og min favoritt som jeg enda går å spiser på hver dag her: Salamien 

 Så hadde vi annen snaks med diverse dressinger, fylte tomater, oliven mv. 


Litt om Lyngenfjord reker - som vi digger. Vi får blant annet kjøpt dem her på Eide handel som er vår nærbutikk. Du har kanskje sett butikken på TV? Fantastiske reker ! Jeg går enda rundt å momser på restene her hjemme. Vi valgte håndpillede reker i lake som er på bildet over her - og maskinpillede reker til rekesalaten vi lagde.

"Langt mot nord, omgitt av de storslåtte og majestetiske Lyngsalpene ligger produksjonslokalene til Lyngen Reker AS. Med mer enn 60 års erfaring er vi en av Norges eldste rekeprodusenter. Bedriften har hele tiden vært familiedrevet, nå med 3. generasjon med i bedriften. Noen vil mene at vi ligger avsides til, men for å få de beste og ferskeste rekene kunne vi ikke hatt bedre lokalisering. Rekene kommer fra lokale fiskebåter som daglig leverer ferske reker så lenge vær og vind tillater det. Vi mener at folk fortjener å få de beste rekene og vår jobb er å sørge for at det skjer."

Amen sier jeg bare !Og spekematen og karbonadene fra Brødrene Ingebrigtsen - halleluja for enda en lokalprodusent !  

«Vi har et genuint ønske om å lage kortreist, sunn mat av høy kvalitet. Forbrukerne fortjener skikkelig kjøttmat – det er det vi brenner for i Brødrene Ingebrigtsen»

Historien startet i 1948 -  Bertrand og Johannes Ingebrigtsen, også kjent som Brødrene, setter i verk det som skal bli et lite kjøtteventyr. Den dag i dag baserer mye av produksjonen seg på håndarbeid. Lammerull og sylte legges for hånd, pinnekjøttet henges til tørk på gammelmåten på anlegget i Tønsvika – uten bruk av klimarom. Karbonader og kjøttkaker stekes for hånd. Det gir ekstra luftig og smaksrik mat. For en ekstra visuell kontroll legges alle produkter i pakkene for hånd – før maskinene lager fine sveisekanter på pakkene.

Du tuller ikke med godt håndverk - og dette er nydelig. Om jeg ikke var frelst fra før så er jeg iallfall det nå. Jeg momser videre på salamien. Og min tidligere favoritt er helt klart byttet ut med denne som smaker enda bedre. Takk !

Jeg håper gjestene våre fikk en smak av den deilige lokale maten. Vi kunne jo kjørt på med enda flere retter, men vi hadde masse mat til overs som vi har spist lenge etterpå. Så det var mer en nok mat til 35 stykk. 


Kaker : Vi hadde følgende kaker 

Bløtkake med selvplukkede multebær
Sjokoladekake
Brownies
Suksessterte
Pavlova
Verdens beste
Ostekake med coli
Trøffelake med coli
Formasjkake 
Kransekake
Konfirmasjonskaken


Og det var mer enn nok kaker for å si det slik ! Og hvis du ser på bildet over så er det Hilde som skjører i konfirmasjonskaken sin. Den hadde jeg mange planter for - i flere år. Men så brakk jeg hånda og Frank laget kaken natten til konfirmasjonen. Den var marine og gull - og Kaketoppen skjærte jeg ut på scan`n`cuten. Men den ble ikke helt som planlagt - selv om Frank gjorde en stor innsats ! Hilde var iallfall veldig fornøyd. 

Hvis du har noen spørsmål så er det bare å ta kontakt. 

2 kommentarer:

Tonje sa...

For et innlegg!Ser ut som en utrolig flott feiring, og virkelig gjennomført. Takk for gode tips, vi har konfirmant til neste år, og dette skal jeg huske på!
God bedring til deg:)

Elise sa...

Ja, det var mye som skulle deles på en gang :P ja, mitt tips er bare å begynne tidlig med forberedelsene :) og: takk!

by mlekoshi