Lego House - House of bricks

lørdag 27. juli 2019

Samarbeid / reklame 

Når vi først var i Billund så fikk vi muligheten til å besøke Lego House som ikke var ferdigbygd da vi var her for ett par år siden - og det hadde vi selvsagt lyst til. Vi viste vell egentlig ikke hva vi gikk til siden det ikke ligger så mye informasjon ute på nett på hvordan det ser ut her. Men grunnlaget er jo greit: En Lego-elskende familie. 

Det skal sies at akkurat denne dagen vi var her var det ganske folksomt - det var i fellesferien og det var skikkelig regnvær som gjorde at flere valgte å besøke lego house fremfor å være inne i parken. Men bortsett fra det var det ikke noe negativt å si om opplevelsen. Vi ble vell heller overrasket over hvor mye det var her inne og hvor gjennomført det var. Vi var innom her siste dagen før vi kjørte fra Billund til København (eller rettere: samme dag som vi kjørte til København) og hvis vi hadde vist hvor mye det var å oppleve her inn så kunne vi gjerne vært innom her flere dager. 

Men jeg tenker at bilder sier mer enn tusen ord - så her kommer bilder med litt forklaringer innimellom:


Når du først kommer inn i Lego House så er det et stort åpent område med spiseplass og kafe, samt legobutikk hvor alle kan gå uten å betale inngang. Alt er jo veldig nytt og har veldig fint standard på alle fasiliteter noe som spesielt mini-mannen som er prippen på slike ting satt ekstra stor pris på etter en periode i parken. 
Kafeen "Brickaccino" kan du handle fra både inne i Lego House og utenfor når du ikke har betalt inngang. 


Det du gjør når du betaler inngang er at du går på en av automatene etter at du har betalt. Her legger du inn informasjon som navn etc. og du får da printet ut et armbånd som du bruker i hele Lego House. Det er flere plasser du kan "lage ting" og ta bilder som lagres inn på ditt armbånd. Etterpå kan du logge inn på app`en på telefonen og laste ned bildene/video osv. 


Rett innenfor inngangen møtte vi på denne veggen - her forklarer den om alle (veldig mange..) sammensetningsmulighetene du har ved å bruke noen få ulike røde legobrikker. Her er det flere kjente som har signert sin variant. 


Vi testet ulike varianter selv - og du kan scanne armbåndet ditt på en automat her. Da får du ut et kort til deg som er din egen "variant" av de seks brikkene. Morro for små og store! Etter at du har fått ditt kort går du til maskinen som du ser på bildet over her som står å lager disse brikkene og henter din egen pose slik at du kan bygge akkurat din variant. 


Det første vi gjorde - og kanskje det aller beste for oss voksne selv om ungene likte det nesten like mye - var å besøke "History Collection" i kjelleren. 
Dette er et museum som forteller heller historien til Lego - med det første settene osv. fra starten og helt opp til i dag.Vi voksne fant legoen som vi kjente igjen fra da vi var små og ungene fant igjen lego fra da de var mindre.Her er de første tegningene som ble til Lego Ninjago som var en veldig stor del av August sitt liv få år tilbake.


Her kan du også registere hele legosamlingen din på armbåndet - og den finner du etterpå i app`en. 

Etter at vi var ferdig i museumsdelen gikk vi opp igjen. Og nå skulle vi begynne øverst i huset. Da skulle vi gå opp trappene i midten og der var det bygd et mega-legotre.


På grenene var det masse kult som små byer og surrealistiske kreasjoner. Veldig morsomt ! 

Resten av bygget er inndelt i ulike farge-seksjoner som har ulike betydning. 


Helt øverst og det første vi møtte var dinosaurusene - og de er store og kule ! Hehe - dramaungene mine. 

Etter at du har vært øverst begynner du å jobbe deg nedover igjen. Og det første du møter på er rød sone. Her satt vi voksne oss ned å spiste en is mens ungene bygget en god halvtime. 


Blå sone var skikkelig kul ! Her bygget de ulike små bygninger som de satte på de store interaktive by-bordene. De ble det liv på bordet og plutselig kom det mennesker til huset osv. I grønn sone var det de kuleste Lego-bygningene jeg har sett ! 


Men først møtte vi på denne seksjonen hvor vi laget mange ulike figurer fra alle delene.Etter det gikk du å logget inn med ditt armbånd før du satte figuren inne i automaten. Så tok automaten bilde av figuren du har laget og du fikk laget en avisforside med overskrift. Det ferdige bildet ble lastet opp på armbåndet. 


Vi testet også å lage en lego-film. Det digget ungene !
Her er bilder fra den store legobyen i grønn sone - fanstiskt detaljert og du måtte stå å se lenge på den for å få med deg alle detaljene. 

Og så-så-ofte skiftet rommet fra dag til natt og da ble byene helt transformert i lyset.
Mini-mannen var selvsagt interessert i alle de små detaljene.


Akkurat denne dagen var det dårlig vær - men jeg tok en tur ut på en av de flere verandaene for å lufte meg og her er det nok fint å være på godværsdager. 


Det var enda flere utstillinger med hav og dyr osv. som jeg ikke tok bilder av. Nok å se på for å si det slik.


Alt i alt en veldig morsomt opplevelse som jeg rett og slett anbefaler for alle som er litt interessert i lego og lek.


Vi avsluttet dagen på restauranten hvor du bygget bestillingen din før du puttet den inn i maskinen som sendte bestillingen din til kjøkkenet. 


Når maten var ferdig hentet du den i store legobokser fra roboten som hadde "laget den". En spennende opplevelse selv om det ikke var en kulinarisk opplevelse. Men noe ungene ikke vil glemme iallfall ! 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi