Tivoli !

tirsdag 30. juli 2019


Tivoli i København er jo en egen institusjon i byen. Du kan ikke gå gjennom hjertet av sentrum der uten å se deler av tivoliet. Tivoli åpnet første gang i 1843. Og allerede i 1845 kunne du kjøpe «årskort» her. De første årene var inngangen til tivoli en treport med bildekunst på hver side. Den eksisterende fine hovedinngangen åpnet i 1890 – altså for snart 130 år siden!Det store hvite Nimb-bygget du møter på med en gang du kommer inn åpnet allerede i 1909. Vet du f.eks. at Walt Disney besøkte Tivoli både før og etter at han åpnet Disneyland i California og at han var veldig opptatt av stemningen og atmosfæren her og ville selv gjenskape den i sin park.  
Når vi besøker Tivoli bruker vi «All inclusive»-pakken. Da får vi alt vi trenger i en og samme pakke. Her er det med entre, Turplass plus (ubegrenset turfotos på mobilen fra Rutschebanen, Minen, Den Flyvende Kuffert, Veteranbilerne og Dæmonen samt adgang til Tivolis Akvarium), turfoto eller liten ballong og ett måltid (fast meny inkl. en brus/øl/vin). Vi bruker å være her inne ganske lenge og tar diverse karuseller så mange gang vi vil (barna tar alltid det de liker flere ganger) mens vi spiser is og koser oss – og så avslutter vi som regel besøket med det inkluderte måltidet før vi drar. Så etter en lang deilig dag her var det godt å avslutte med et måltid med dessert mens vi merket at dagen gikk over i kveld. Vi var her på en fredag og da er det alltid fredags-rocken her forran stor-scenen. Etter det jeg har skjønt så har dette blitt en institusjon for byen - og jeg vil tro at det er litt av en stemning i parken når det går i gang. Vi har aldri fått vært der til parken blir mørk og alle lysene kommer på. Men jeg har skjønt at det er magisk når det skjer. Da er som regel ungene våre så slitne at vi allerede er på vei til hotellet. Så vi var ikke der når rocken gikk i gang denne gangen. 


Så etter en lang dag var det godt å bli båret av pappa`en litt når vi beveget oss ut av det som etterhvert ble en større folkemengde som var klar til å kose seg utover kvelden. Varm vær og god stemning !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi