København Zoo

torsdag 1. august 2019


Det siste vi gjorde i København før vi kjørte videre til Bodø var at vi besøkte København Zoo igjen. Vi var her for to år siden og det har skjedd en del siden da ! 

København Zoo er en av Europas eldste zoologiske hager. Den ble grunnlagt som en privat institusjon allerede i 1859 av den danske ornitologen Niels Kjærbølling. Etter et besøk i Berlin noen år før bestemte Niels seg for at Købenahvn også skulle ha en zoologisk hage slik andre europeiske byer hadde. DEt ikonikse zootårnet som du ser helt bakerst øverst i bildet over ble innviet i 1905. 

Etter at vi var her sist har det blant annet kommet en isbjørn-baby som vi møtte sammen med mamma-isbjørnen. Det har også kommet panda - som spesielt August gledet seg til å se. 
Isbjørn-babyen brukte god tid før den turte å hoppe ut i vannet sammen med mammaen - veldig nusselig !


August tok til og med frem mobilen for å ta bilde av den nye pandaen - som satt og koset seg med bambus. Den spiser overraskende mye bambus iløpet av et døgn altså !


Vi syntes også at matutvalget hadde forbedret seg siden sist - så nå er det ikke noen problem å tilbringe ganske mange timer her inne med bade kaffe, is og mat.
Her inne hadde de både slanger og edderkopper - så noen av oss som er redd edderkopper fikk kjørt seg litt. Hehe, og det er ikke meg altså !Det er noe så herlig beroligende å studere dyrelivet og sett seg inn i den enkelte rasen for å lære litt mer enn man kunne fra før av.

Parken er todelt, og delene er bunnet sammen av en undergang som går under veiene utenfor parken.


Vi var veldig glad for å være tilbake - og tenker at hvis du er i København og har tid er det fint å besøke Zoo`en for å få et avbrekk i byvandringen. 
by mlekoshi