Godt nytt år!

onsdag 6. januar 2021

Jeg gikk under radaren de siste to månedene i 2020. Jeg orker ikke engang å skrive om 2020. Det anser jeg som er tilbakelagt kapitel og tenker at det er godt det er ferdig. Ja, vi hadde gode stunder og vi hadde en familieforøkning når vår firbente lillegutt kom inn i familien. Men ellers var det mye på vent, og mye som utgikk. Julen feiret vi alene her hjemme i Tromsø. Overskuddet på undertegnede har vært akkurat stort nok til at jeg har greid å oppdatere på instragram for dere som følger oss der. MEN jeg tenkte at jeg likevel skulle gjøre en liten tradisjonell årskavalkade og ønsker dere med dette ET GODT NYTT ÅR ! Så håper vi at resten av året går så mye bedre enn starten av året...


Januar startet egentlig litt merkelig.. Vannlekkasje fra pipen vår, i tak og ned på gulvet. Så gikk det oppover ! Vi fikk endelig ferdig rommet til August, Frank startet i ny jobb, vi pusset opp tilbygget, spilte fotballturnering og besøkte familien i Harstad hvor vi feiret bursdag. Ja, og så kom det nye byrommet mitt på plass. 

Så kom februar da. Det var mye søm, men da ble jeg syk og var syk i hele 7 uker før jeg var bra igjen. Ikke godt i det hele tatt. Men ellers gikk hverdagen sin vante gang med treninger, familieliv og jobb. 

Mars er jo en måned for historiebøgerne. Virkelig. Men den startet greit med at Hilde debuterte i sin første kamp for damelaget. Og plutselig sto verden på hodet. Alt stengte ned, ja dere vet. Og en helt ny hverdag startet. Og den gikk veldig mye i hjemmeskolen og to foreldre som desperat prøvde og også ha hjemmekontor. Det var mye turer ut i området og det var gymtimer i stua. 


April. Det begynner å gå opp for oss alle at dette er kan ta tid. Vi har sinnsyke mengder snø og det måkes snø til alle døgnets tider. Noen av oss allergikere takler ikke vaskeregimet og må behandles. Eksamen avlyses, og det var jo 10. klassingen fornøyd med..


Vi feiret også påske. En annerledes påske. Lite viste vi at det det skulle være starten av det "nye annerledes". Fremover kom det annerledes skoleavslutninger, annerledes sommerferie, annerledes skolestart osv. Men det dukker opp kreative løsninger på ting i samfunnet og teknologien får en boost - vi testet blant annet drive-in kino på taket av kjøpesenteret. På grunn av store mengder med folk som går tur og ikke holder anbefalte avstander, og eldste som slet med fotplager så ble garasjen plutselig treningsstudio med både romaskin og tredemølle. Og så får vi ny vannlekkasje i taket. Denne gangen er det mer omfattende.

Så da startet prosessen med å utbedre taket på huset etter en håndtverkerfeil. Det var mye hjemmeskole, og det involverte kreativ bruk av både matkunst, baking og andre eksperimenter. 


Mai måned ! Endelig litt mer varme og sol i alt det mørke. Jeg og Frank feirer 1 års bryllupsdag. 17. mai blir veldig annerledes hjemme med bil-tog som kjørte forbi alle husene. Og så bestemt vi oss for at nå var den riktige tiden for å få oss hunden vi har ønsket oss lenge - og vi fant når lille Sirius helt nede i Verdal, så nå var det bare å vente til han var gammel nok til å flytte til oss.

I juni hadde hele familien gått i gang med redebygging til Sirius skulle komme til oss og all utstyr skulle på plass. Hilde gikk ut av 10 års grunnskole og det ble feiret. Så satt Frank og Hilde seg i bilen og kjørte helt ned til Verdal for å hente lillegutt. 

Det å få en liten i huset var en litt sjokkartet opplevelse, men det gikk seg fort til. Vi var i det hele tatt veldig mye ute i denne perioden, og det hjalp mye på dotreningen. 

Juli - året med annerledesferien hvor alle skulle feriere i Norge. Det var både godt og trist. Vi hadde egentlig tenkt å reise til USA igjen dette året. Det utgikk jo soleklart - og turen gikk da bare til Bodø og Harstad. 

Og det var jo grunnen til at det var veldig greit å få Sirius i år i stedet for neste år som var den  opprinnelige planen. Men vi koset oss med ok vær, turer, båt og bading. Det ble, som det blir nesten hvert år, en tur innom legevakten. Men ingenting alvorlig. 

Det ble også mye fisking - og Sirius fikk faktisk møte rype for første gang. Ikke det at han heeelt skjønte hva der var eller hva han skulle gjøre. Men det var likefullt morsomt å se på. 


Og for første gang fikk vi tilbringe litt av ferien hjemme i Tromsø - og da i strålende vær. Frank fikk leket seg litt og laget levegg etter alle kunstens regler, og vi fikk behandlet plattingen vi bygget i fjor. 

Vi tok med oss godværet over i august måned - og da fylte jo også minstemann hele 11 år ! 

Vi plukker masse bær på alle våre skogsturer med Sirius - og jeg avla jegerprøven. 49 av 50 rett på eksamen - hurra ! Minstemann begynte i 6. klasse og eldste begynte faktisk på videregående skole. 

I september kom høsten. Ungene avsluttet seriespillet på sine laget før de begge begynte i "nye" lag i samme klubb. Vi begynte på valpekurs med mini og fikk oss piano... 

Og i oktober var det mye innevær, hvor jeg både pusset opp byrommet og fikk sydd en del. Vi hadde ellers fått en liten trassig tenåring i hus (Sirius altså...).

Høsten er som regel veldig fin her i Tromsø - og det var det også i år. Vi hadde det ganske fint til langt ut i oktober og det er jo greit når en går på mange turer. August tok også med seg en ny hobby hjem: Linotrykk. Det holder vi enda på med her. Og Hilde tok overgang til damelaget. 


Så feiret vi at vi fikk en16. åring i hus som vi feiret bittelitt med små noen familiegjester - og hadde en liten halloweenfeiring med tre gjester. Veldig merkelig egentlig, vi bruker jo å feire Halloween stort her i huset. Ja, og så fikk vi vannkopper i hus...


November var litt merkelig. Minstemann hadde vannkopper og fikk ikke deltatt på avslutninger på fotball (som jeg måtte delta på siden jeg er lagleder). Klassen ble satt i karantene og det ble gjennomført massetesting av covid-19 som vi måtte stå i kø en stund for å få gjennomført. Da var det tilbake på hjemmeskolen. Jeg fikk deltatt på et sykurs med Stina Smith rett før vi fikk inn i desember og nye restriksjoner. 

Så kom desember - og den første annerledes-jula. Vi fikk besøk av alven igjen... og i år tok han det til nye høyder. Han må ha vært sliten da han dro.... Vi gjennomførte den tradisjonelle julebrustestingen og var alle kvalme etterpå. Og så ordnet vi pepperkakehus (som er en langdryg prosess...) og baket pepperkaker.

Så fikk vi tidenes levering på døra - ny baderomsmøbler. Nå er det bare å vente på at badet skal bli pusset opp etter vannlekkasjen. Så vi venter enda på at firmaet skal gjøre inntog her og fikse. Ja, midt i desember tok selvsagt oppvaskmaskinen kveld. Vi bestemte oss for å kjøre det fult ut og nå har vi gått fra integrert til ikke integrert. Men en veldig stilren sort utgave. Vi hadde mye nordlys her før jul..


Alven fortsette å trolle rundt her i huset i 24 laaange dager. Det ble gjennomført fotballtreninger uten strenge restriksjoner og vi var en del på tur. Vi mistet all snøen og det er nå bare mørkt og glatt overalt.


Så kom juleferie - og jula. Veldig avslappet og bare oss fem.
Og til sist feiret vi litt spent nyttårsaften vell vitende om at mange firbente ikke har det noe bra denne dagen. Sirius taklet det veldig fint etter at vi hadde jobbet med han og forberedt han noen dager før. Men det ble en nyttårsaften under nordlyset og med mer raketter enn vi noen gang har kjøpt før... Så: godt nyttår !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi