Endelige en oppdatering..

fredag 8. juli 2011

Internett her SUGER. Har brukt mange timer på å få lastet opp disse bildene. Kan ikke fatte og begripe hvorfor det skal være så vanskelig å ha et stabilt nettverk ? Jaja, har iallefall fått lest deler av en bok mens jeg har sittet å ventet på nett og opplastninger.

Vet dere... Alle sier at det er på camping i Nord-Sverige at man møter naboene. "Pshhh" tenkte jeg, men rett over veiene her bor en av Hildes bedre klasseveninner som bor i gaten vår. Jeg lo godt da jeg så det - og det har vært fantastisk for Hilde - og med på å bekrefte en av de legendariske campingsmytene.

Campinglivet: Av og til så er det veldig bra og av og til er det ikke så greit. Akkurat nå er det mest irriterende med hele situasjonen (hvis vi ser bort i fra at området ble angrepet av måser i går natt i tidsommet mellom 03-05. Og måsene var så elskverdig at de i tillegg til å vekke oss alle så la du igjen noen suvinirer på telttaket som sikkert ikke blir så enkelt å få bort...) er at vi har en snart 7-åring som er KLIN umulig. Vet ikke hva som skjer, men det at hun har hatt mye friheter de siste tre dagene medfører vist at det er greit å være ufin mot foreldrene sine, nekte helt plent å høre på og svaret er "NEI" uansett hva vi sier. I dag var det like før vi pakket sammen og dro hjem. Det er rimelig lytt i et telt, og når du har en jente med mini-pubertet-trassanfall fra en annen verden, og ingenting når inn uansett hvor tydelig vi prøver å si det, så føler man bare for å gi opp.

Det går overraskende greit å være på telttur med lillegutt. Han er jo selvsagt veldig aktiv og det tar litt på å løpe etter han hele tiden. På onsdagen hadde vi en h%&#§&& dag da hele sovingen gikk skeis her. Tror han skrek til sammen nærmere 4 timer denne dagen. Men ellers så går det overraskende greit.Men dere: Telt er lytt. VELDIG lytt. Og vi bor ganske tett. Jeg har mer enn en gang måtte tenkte meg og tre ganger før jeg ble irritert. Vi bor nemlig midt i tre campingvogner som er i "familie" sammen. Så også det har gått greit. Bare en tenker at slik er det bare, og dette er en ganske rolig campingplass. Så litt bråk av og til om kvelden må vi bare tåle. Nå har August blitt vant til det hele, og sovner ganske fort om kveldene.Gaten vår - en rolig gate nesten helt øverst på campingplassen.


I tillknytning til Byske camping ligger byske havsbad med badeland og hoppeland. Her storkoser ungene seg, selv om det blir LITT for folksomt for oss voksne...


Matlagingen går helt supert ! Frank er selvsagt kokken, og han har i sin karriere som "friluftskokk" tidligere slitt med mange forskjellige primuser og kokeappereater. Men denne gangen var han strålende fornøyd med vårt nye apperat.


Vi kjøpte en lightwight gassbrenner, for vi har store ambisjoner om å dra med på tur i skog og mark etterhvert. Og den funker som bare rakkaren. Vi har en primus Gravity II EF kjøpt hos primusshop. Vi har også den geniale Vidar grillen derfra, men skal skrive om den senere når jeg har noen bilder å vise dere.
JA, vi elsker Sverige og alle morsomme produktene vi finner her. Vi skal teste grøt for 2-åringer som et enkelt frokost eller kveldsmåltid. Ja, vi digger herlige Kex, billig bacon, legendariske 88-isen og billige sverige-brusbokser !

Og vi storkoser oss med deilig, og ganske rimelig mat på grillen. Vi har bare spist en middag og en lunsj ute, resten har vi (les: Frank) laget selv her "hjemme".Her på campingplassen er det mange forskjellige sykler og greier en kan leie, og ungene elsker dem (det gjør de voksne og...).
Generell betrakning av campinglivet så langt: Ja, mange av mytene stemmer. Vi bor rimelig tett, og det bor noen rimelig hardcore campere her med flagg, platting og utbygg i alle retninger. Det florerer med utvaskede bikinier og camping-kulemager. MEN folk er veldig trivelige. Vi er jo nybegynner og camping er egentlig virkelig ikke OSS, noe som ble ganske åpenbart da vi kom frem, hadde glemte teltplugg-hammeren og endte opp med å stå å slå ned pluggene med en joika-boks som vi tok med som nødproviant. Det gikk ca. 5 minutter før en snill nabo kom med hammer til oss. Og mange har vært ganske intressert i teltet vårt - en av veldig få store telt på campingbil/vogn-delen av plassen (kan virkelig ikke skjønne hvorfor. Jeg sjekket prisen på en helt ny campingbil som bor ved siden her, og den kostet svimlende 1,2 mill... hjelpe meg !). Og vi digger teltet og utstyret vårt. Men prøver enda å tilpasse oss tilværelsen, og regner med at vi akkurat et ferdig "avklimatisert" når vi skal dra hjem. For ungene er dette virkelig en drømmeferie.

Her er et par tips vi har "lært" etterhvert. Det er rimelig kaldt om kvelden når man bor i telt. Etter å ha lånt en varmevifte fra naboen en kveld, kjøpte vi en rimelig og brannsikker sak i går. Så ha en vifte med på tur. En varme og kjølevifte. For med en gang klokken runder 05-06 så blir det ganske så varmt i teltet når solen står på. Ellers så er det lurt å ha med en kjøleboks som kan brukes både i bil og på vanlig strøm. Og hvis du har plass: Ikke kjøp den aller minste.
Nå skal jeg gå å legge på meg enda flere kilo gjennom billig-colabokser og ostbågar ! So long !

5 kommentarer:

Kine sa...

Det ser utrolig koselig ut! Det frister å gjøre noe sånt neste sommer!

Fam sa...

Så koselig dere har det !
Nyyyyt ferien, her hjemme regner det nå!

Liv-Inger sa...

Hihi, som jeg lo av den historien med teltplugger og Joika-boks. :-) Men for all del, vi hadde garantert gjort akkurat det samme. Dratt i vei uten hammer til teltpluggene.

Godt å høre at dere koser dere, selv om det er litt styr også. Ha noen fin-fine siste dager!

Catharina sa...

Heisann! Sitter her og vurderer campinglivet for første gang. Og da til Byske om noen få dager...vi er helt grønn på camping og er fortsatt litt, skal/skal ikke ;) Men nå ble jeg litt inspirert. Men hvilket telt har dere, hvor ble det kjøpt og pris? Takker så mye for svar! Og sier bare, ha en fortsatt fin sommer :)

Elise sa...

Hei!
Beklager sent svar. Vi har ikke internett tilgjengelig hele veien :) Du kan lese mer om det her: http://www.theelise.com/2011/06/tent-outwell-imagine.html
Byske anbefales !

by mlekoshi