Viktig dag !

mandag 22. august 2011

Nå er lillejenta mi ikke minst på skolen lengre. Hun er STOR, og det på mange måter. Og enda viktigere: Hun VIL være stor.I helga fikk hun se den første Harry Potter filmen og det er vell egentlig det hun prater mest om akkurat nå - hun utbrøt ganske begeistret under filmen: "Mamma, de e jo helt fantastisk !", haha ! I dag hadde hun første skoledag som 2.klassing, og var ganske spent og ganske stolt da vi leverte henne på SFO i morgest. Foreldrene syns det er en litt brå overgang fra stort opplegg rundt 1.skoledag i 1.klasse hvor vi fikk være med å se på, til nå hvor vi bare fikk leverte henne på SFO og måtte dra.. Men det er vell bare slik det er når de blir større. Vi får ikke delta like mye som før.


Men go`jenta hadde storkoset seg på skolen i dag, og jeg tror hun avreagerte på en eller annen måte når hun kom hjem i dag ? Hun slo seg rimelig vrang ganske fort og NEKTET å gjøre lekser, nektet å ta opp etter seg, nektet og nektet. Og hun dro ut i femtiden til venninene, og kom ikke hjem før klokken var 20:10, enda hun var fullstendig klar over at hun skulle være hjemme klokken 19:30.. Og da vi endelig fikk hentet henne hjem så var hun sint på OSS. Rebelsk i dag... Men herlig. Får bare lyst til å gå inn å kosemose henne der hun ligger. Tenk alt som skjer oppi hodet til en 2.klassing på 1.skoledag ?

- Nydelig -

Jeg har akkurat vært i dusjen etter en, pjuh, 70 minutter lang intervalløkt i skogen i bakker sammen med jentene i gata. Sabla, det var tungt. Bakke kombinert med intervall er sinnsykt tungt ! Og himmel for noen spreke jenter vi har i gata ! Og all ære til iniativ-takerne her. Det er et fast opplegg hver mandag, og det skal jeg få med meg. Bakken bak her er ganske myk så det går ganske greit for kneet mitt å løpe der så da kan jeg kanskje slippe å bare løpe på tredemølle her inne. Nå skal jeg lage et blogginnlegg for foreldremanualen før jeg legger meg. God natt !


2 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Fin-fin skolejente! Skjønner godt at det var rart å bare levere på SFO, uten all stasen som følger med det å være fersking på skolen. Her i gården syklet 4. klassingen avgårde selv på morgenen. Sånn er det. De blir eldre. Og som du sier, vi mister kontrollen mer og mer. Litt skremmende. Men også litt godt. :-)

Elise sa...

Ja, ikke sant ! :)
Ja, det at de blir så fort store er både godt og vondt på samme gang. Ja, de får vell ikke lov til å sykle før de går i 4.klassen ? Da var det sikkert ekstra stas å dra alene kan jeg tenke meg.

by mlekoshi