Go`uka !

fredag 10. februar 2012

Det har gått en hel arbeidsuke uten blogging nå, men tro meg: det har ikke vært en vanlig arbeidsuke. Mandagen startet med at jeg fremdeles var syk og ble hjemme fra jobb. Jeg fikk levert ungene på skolen og i barnehage til rett tid og det var 20 minusgrader ute. Frank var i Oslo på møte, og da jeg endel kom meg hjem igjen krøp jeg opp i sofaen under pleddet med mac`en, en kopp te og fyr i peisen. Plutselig hører jeg en rar lyd, og snur meg rundt for å oppdage at det renner ned vann fra midt i stuetaket. O`joy ! Dere kan tenke dere gleden som fylte kroppen min der og da.  Vell, nå flere dager senere er feilen ikke 100 % lokalisert, men det jobbes med det fra borettslagets side... Typisk !

Da jeg fikk hentet ungene hjem til middag fortalte Hilde at hun ikke var helt i form og at hun ikke hadde spist iløpet av hele skoledagen. Jeg aner selvsagt ugler i mosen allerede da, og enda mer når hun ikke vil spise fiskegratengen til middag, noe hun er veldig glad i. Mens hun sitter å gjør leksene sine så da hun plutselig forsvinner under bordet mens jeg prater med pappa i telefonen. Da hun opp fra under bordet, grønn i trynet og med hendene forran munnen, er egentlig uka spikret. Hun kommer seg akkurat en meter bort og spyr masse utover hele gulvet før hun kommer seg ned til doet og spyr masse der og. Stakkars lille ! Hun spyr heldigvis ikke mer, men hun har vært dårlig i magen i to dagen etter dette og sliter enda med ettervirkningene. Natt til tirsdag våkner vi av en skrikende gutt og en seng full av flytende bæsj. Og slik var natten etter også. Men ungene er i fin form og har vært holdt hjemme på grunn av smittefaren og ettervirkningene etter omgangssyken. I dag har barnehage og skole stengt og jeg har tatt meg en feriedag for å dra på Leo lekeland med dem slik at de får rase fra seg etter en uke i karantene. Det blir nok godt !

Kansje ikke den beste innledningen før en kakeoppskrift ? Oh well ! Siri var innom her i går for å låne Buck til en kake hun skulle ha med på jobben i morgen. Så da tok jeg et par kjappe, og mindre heldige, bilder underveis for å kunne dele oppskriften med dere.


Amerikansk sjokoladekake med marshmallows fra det søte liv.

Dette er en veldig enkel kake og lage som er ganske kraftig og mørk, men samtidig ikke for søt. 

3 store egg
3 dl sukker
150 gram smør
0,75 dl kakao
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
10 stykk marshmallows1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
2. Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen før du har i kakaoen og rører det ut.
3. Bland sjokoladesmøret i eggedosisen.
4. Sikt i hvetemelet og bakepulveret før du rører til røren er glatt.
5. Del hver marshmallows inn i fire biter og rør dem forsiktig inn i røren.
6. Hell røren i bakeform på 26 cm med bakepapir i bunnen.

Kaken skal stekes på 160 grader, nederst i ovnen,  i 50-60 minutter. Avkjøl !Glasuren:

100 gram kokesjokolade
0,5 dl kremfløte

Kok opp kremfløten og ta kjelen av platen før du tilsetter sjokoladen i biter, og rører til sjokoladen er smeltet. Fordel utover kaken før du avkjøler den i kjøleskapet.


Kan serveres sammen med vanlijeis eller krem. 
God helg !


1 kommentar:

Liv-Inger sa...

Ooops, ingen god uke. Ser den. Håper dere får en fin helg da! :-)

by mlekoshi