#ILOVEUS

søndag 6. januar 2019

Jeg sitter her mellom to treninger på denne søndagen og kjenner litt mye rart. Jeg hadde tenkt å forteller litt om hva jeg tenker om nyttårsforsett og hva jeg har som mål i 2019. Etter de siste dagene er det bare enda mer klart for meg at jeg må skrelle ting ut av livet mitt for å ha det bra. 

Jeg har ikke nyttårsforsett om å ikke spise snop, gå ned x antall kilo eller begynne å trene mer. Det er målsetninger jeg endrer flere ganger løpet av ett år og ikke noe vits å starte med NÅ. Det jeg derimot har tenkt mye på i det siste og har begynt å jobb med en lite stund før jul og som jeg skal jobbe enda mer er enkle målsetninger i livet.

# Negativitet #
Det første jeg har tenkt mest på er at jeg må fjerne energisluker i livet mitt. Ting som tærer for mye på og som jeg kan unngå. Jeg vil ikke fortsette med det som ikke "gir" meg noe. Jeg kommer ikke til å fortsette å sy for salg slik jeg har gjort før. Av og til vil jeg sy noe jeg har lyst til å sy, og da bare en av hver. Det har jeg skrevet om før.

Jeg vil ikke omgi meg med omgivelser som ikke er bra, og vil nok skjerme meg selv mer enn jeg har gjort før. Jeg trenger ikke å være på tilbydersiden hele tiden, og hvis det etterhvert betyr at jeg ikke kan inneha noen av rollene jeg har i livet mitt så vil jeg endre på det. Vi er engasjert langt over gjennomsnittet her i familien som trenere, lagledere, klassekontakter, bydelsrådet, valgkomite osv. Jeg tenker at vi bidrar mye inn til mange - men hvis det tærer for mye på meg over tid nå uten noen takknemlighet eller verdsettelse så har jeg bestemt meg for å bare endre på ting. Jeg skal ikke "ofre" meg selv midt oppi alt. 

Jeg har en jobb der jeg møter mye fælt - og jeg kan ikke omgi meg med negativitet også i fritiden og med familien. 

Jeg hadde det som heter sysnappen (Snapchat for facebooksiden "Vi sygale" som har mange mange seere). Da fikk jeg bare bekreftet at man må skjerme seg litt, for det er negativitet overalt. Og jeg kan ikke ta til meg alt det negative. Ut over de veldig mange som så på og de hundrevis av positive og hyggelige kommentarer jeg fikk på sysnappen og andre kanaler så kom det en (!) negativ tilbakemelding som hadde som mål å lage kvalme. De finnes overalt, dessverre. Så jeg valgte å sette lys på dette trollet, og det var ikke populært hos trollet. Synd det. Men jeg slår et slag for at vi setter lys på flere troll jeg. Troll som gjemmer seg i kommentarfeltet, troll som troller på facebook, på snapchat eller som du møter i rollene du har. Skinn lys på dem og deres aktivitet - men så: bruk ikke mer energi på dem. For det er det de vil. 

Men jeg slår heller et slag for å fremsnakke hverandre og gi positiv oppmerksom til dem rundt oss. Gi et komplement. Og dere, jeg håper flere av dere tør å legge igjen kommentarer her inne 💛

# Tilgi egne feil #

Jeg kan fort tilgi andre feil de har gjort - jeg mener... Hallo ? Hvorfor ikke. Men mine egne feil ? De tilgir jeg ikke så lett. Jeg blir nedstemt og sur på meg selv lenge. I helga gjorde jeg en stor brøler som kostet meg penger for noe jeg hadde gledet meg lenge til. Men jeg kan bare lære og gå fort videre. Ikke gnage på meg selv for det i evigheter. 

# Bærekraftig #

Vi har også et mål om å leve mer bærekraftig. Mindre kjøtt, mindre avfall, mindre søppel og mindre innkjøp.  Jeg vil leve enda mer slik at vi planlegger innkjøp og lage gode matplaner og ikke bli tatt på senga av en større utgifter. 

---

Vell, det var iallfall noen tanker jeg har inn i det nye året. Selv om de siste dagene har vært litt småtøff så har jeg sittet her inne på kontoret og koset meg med å lage fotobøker. Se på bilder fra lykkelige opplevelser - #ILOVEUS

Her er et par av LO`ene jeg har lagt fra sommeren 2017. 


Her besøkte vi Copenhagen Zoo - en fin park - og du kan lese her om hvordan jeg lager Layouts til fotobøker som jeg bruker som Yearbooks.


Og her besøkte vi flymuseet i Bodø - etter at de pusset det opp for over et år siden. Som dere ser så bruker jeg ganske enkelt dekor på layoutene mine. Jeg vil at bildene skal være de som tiltrekker seg oppmerksomhet og ikke fargerik dekor. Jeg bruker for det meste Stamp brushes fra In a creative boble som jeg legger på hvit bakgrunn i photoshop.


2 kommentarer:

Elin sa...

Hei!
Jeg er i alle fall veldig glad for at du hadde sysnappen, slik at jeg fant deg og bloggen :)
Du er så inspirerende. Takk for at du deler.
Jeg har akkurat fått meg to nyttårforsetter: lage fotobøker og tenke bedre gjennom mine innkjøp.

Elise sa...

Tusen takk for fin tilbakemelding Elin <3
Og så artig at du også hiver deg på med fotobøker og ønske om å være bevist rundt innkjøp - får du noen gode ideer etterhver så er det bare å dele :)

by mlekoshi