Janome Coverstitch

mandag 22. april 2019

Som jeg skrev i det forrige innlegget mitt så tenkte jeg at jeg skulle vise frem min kjære Janome Coverstitch-maskin og hva den kan gjøre. Jeg har jo sydd masse på denne her inne - og også på sy-snapchaten der flere av dere følger med. Der har jeg jo vist frem disse sy-føttene i flere runder. Men denne er vell første gang jeg skriver om selve maskinen HER inne.  Dette er en relativt rimelig priset coverstitch maskin ift. de andre på markedet, og det er kanskje den coverstitchmaskinen de fleste, som har denne type maskiner her i Norge, har. Så hvis du er medlem av syforum eller f.eks. "Vi sygale" på facebook så kan du få masse hjelp og veiledning der hvis det er noe du lurer på underveis. Jeg skriver om denne nå som jeg har brukt den en stund siden jeg skal oppgradere. Jeg elsker jo min baby i parken (Babylock overlock) så jeg har lenge ønsket meg en baby nr. 2 i parken. Så nå kommer snart en babylock coverstitch. Derfor tenkte jeg at jeg skulle benytte anledningen til å vise frem noe av hva en covermaskin kan gjøre - og noe av tilbehøret jeg har. 

Og maskinen jeg har er altså Janome CoverPro 2000 - og jeg kjøper alt av utstyret mitt fra symaskiner.no hvor også føttene jeg skal vise frem lengre ned er kjøpt. 


Her er en typisk cover-søm. Jeg har på bildet brukt to nåler (du kan bruke 1-3 nåler) for å legge opp genseren jeg sydde til Hilde for en tid siden.  Dette gir en fin, holdbar og elastisk søm som du vil finne på klær du kjøper i vanlige butikk. Du kan gjøre ganske mye med en covermaskin - og nå skal jeg fort vise tre forskjellige føtter som jeg bruker mest:

Sentrert gudiefot

Brukes sammen med en bred tvillingssøm el. trippesøm - og guider i midten av en tidligere sydd søm - nesten som Ditchfoten til en vanlig symaskin.


Og på bildet under har jeg brukt denne på en genser jeg sydde for en tid siden til August. 


Kantebåndsapparat 

Jeg har to størrelser - men den jeg bruker mest er den som tar 42 mm kantebånd. Denne skrur du på maskinen og nå kan du lett sy på kjøpt eller laget kantebånd. Her er en veldig kort fil som viser hvordan den faktisk syr på kantebåndet på en genser. 


Og her ser du en genser som har kantebåndet sydd på halsen, armenen og nederst på genseren:

Fallguide

Denne skrus akkurat som kantebåndsapparatet på maskinen. Den hjelper mye når du skal holde en jevn avstand fra kanten når du f.eks. syr nede på en genser...


Eller rundt et skjørt slik jeg gjør på bildet under.


Jeg vil ellers anbefale denne fine boken som du nå kan kjøpe flere plasser på nett i Norge - av en fantastisk flink sy-blogger som har akkurat denne maskinen. Jeg har som du ser på bildet ikke kjøpt boken av henne. Jeg har kjøpt e-boken og så har jeg bare skrevet den ut og bundet den inn selv. Jeg hadde nemlig ikke tid til å vente på å få den i posten da den kom for salg for bare noen uker siden. Ingen kommentarer:

by mlekoshi