Første treningsuke er over

tirsdag 2. april 2019


Jeg tenkte jeg skulle forteller litt mer om den nye "mannen" i mitt liv nå som jeg har fått testet han litt. I forrige uke så kjørte jeg på med fire treningsøkter på denne. Og det føles veldig veldig greit. Jeg får faktisk tatt meg helt ut på denne - og jeg gruer meg ikke til øktene. Det er derfor ikke noen belastning å tenke på at i dag skal jeg trene en økt. Og det er nytt for meg - dørstokkmila har vært et stort hinder. Men det oppleves ikke slik nå. Det er veldig deilig, og jeg er glad inni meg når jeg kan tenke litt fremover. Progresjon og kanskje jeg når målene mine? Det tror jeg - og jeg ser et lite lys i enden av tunnelen. 

Men tilbake til maskinen. Jeg har jo en stund vurdert romaskin og satt meg litt inn i fordelene med den. Jeg skrev jo en del om det i forrige innlegg

Når jeg skulle velge maskin så undersøkte jeg ulike romaskiner, og falt ned på romaskin fra concept 2  fra treningsrom.no. Jeg inngikk avtale med dem for å få kjøpe den littwegrann billigere for å få teste den ut å for å hjelpe meg på veien mot en kropp som fungerer. Det takker jeg dem for. Denne maskinen har jeg brukt på crossfit-trening og på annet treningssenter. Dette er model D. Model D gir alle en robevegelelse som er tilnærmet lik den på vannet og har etablert seg som det mest brukte test- og treningsapparatet for nesten alle olympiske roerteam. Det arrangeres VM, EM og NM i innendørsroing på denne modellen og den har blitt en viktig del av Cross Fits treningsregime. Denne har den nye Performance Monitor 5 hvor bl.a. måling og registering av puls via ANT+ eller Bluetooth Smart er integrert.  

Litt tekniske data: Den veier 25,85 kg. Sittehøyden er 0,36m. Plassbruk ferdigmontert: 2.41m x 0.61m. Plassbruk sammenslått: 0.64m x 0.84m x 1.35m.

Denne har kommet ut best-i-test i flere år nå - og det skjønner jeg godt. Jeg har jo vært innom en del butikker for å teste og ingen de vanlige jeg har testet har gitt meg samme kvalitetsfølelse. Da er det kanskje ikke rart at denne står på alle treningssenter? 

Nå har jeg kjørt 4 treningsøkter som er tilnærmet lik. Jeg tenkte jeg skulle kjøre en uke med dette programmet før jeg evaluerer det og ser på hva som kan endres og se på alternative programmer jeg kan variere med. Det kan ikke blir for lange økter eller for mye helt i starten. Da hører jeg dørstokkmila banke på igjen. Så økten jeg kjørte sist var:

Oppvarming - rolig til moderat roing i 10 minutter.

Intervall: 4 x 200 meter med maks trykk med små pauser mellom.
1 x 250 meter med pause før jeg kjørte siste 1 x 300 meter.

Ro i mellom 6-8 minutter til 5000 meter totalt. Siste 150 meterne ror jeg med maks trykk.

Etter dette trener jeg litt push-ups og magemuskler. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi