Ungdomsrommet min minstamann er ferdig

søndag 12. januar 2020


ENDELIG. Det tok faktisk år og dager å få fullført dette rommet. Ikke SÅ lang tid etter at vi faktisk startet å rive, men prosessen fra vi bestemte at August skulle få det største rommet hvor vi hadde soverom til vi startet å rive veggene gikk treigt. Nesten to år tror jeg? Men nå er rommet iallfall ferdig. Og det er deilig! Helt nederst i innlegget finner du et bilde av soverommet vårt slik det var før vi startet.


Dette rommet har alt minstemannen trenger for å trives i mange år fremover. Det har god plass til å være der, plass til oppbevaring av leker, en god seng, et lunt varmt gulv OG et kutt utseende.


Vi har revet vegger, tak og gulv. Vi har lagt et ekstra lag gips mot naboen for å lydisolere enda bedre og så startet vi å bygge opp rommet slik vi ville ha det. Jeg vil legge med en liste nederst med alt vi har brukt og informasjon. 


Taket er gipset, sparklet og det samme er den ene veggen bak senga. Resten av veggene har plater med betong-look - og gulvet har et spesielt gulvteppe (smartstrand). Det er kort fortalt - les videre så kommer den lengre versjon.


Gulvet: Dette rommet hadde vi enstavs parkett på før - men det var et veldig kaldt gulv siden vi ikke har varmekabler på dette rommet. Så valget sto mellom et varmt gulv eller å legge varmekabler i gulvet. Etter litt undersøkelser fant vi et gulvteppe som fylte våre krav blant annet til renhold - Lano Smartstrand. Dette sier produsenten om teppegulvet:

  • The perfect carpet for families with kids and pets
  • New Nanoloc™ spill protection technology for quick and easy cleanup
  • The only carpet with permanent built-in stain and soil protection that won’t wear or wash off
  • Exceptional durability that preserves the style, beauty and appearance of your carpet
  • Luxurious softness that you can sink your toes into
  • A breakthrough technology in renewable and sustainable carpet fibre to preserve the beauty of our planet
Teppet vi har er Lano lounge smartstrand - i fargen 850 "urban obsession". Teppegulvet er kjøpt på gulvmax og du finner det her

Når vi etterhvert fikk til å legge gulvet tilstrekkelig flatt så var det ganske enkelt å legge, så dette tror jeg alle klarer så lenge man er flere som kan hjelpe. Og nå når August har hatt gulvet i litt over en måned så kan vi vell si at de som er der inne elsker det (og August går jo helst rundt uten sokker der inne).


Benkeplaten - er eikeplate fra biltema som vi har behandlet med gulvolje for å få den litt gråere og ikke så varm i fargen. Fargen vi brukte på gulvoljen heter "Tordensky" fra trestjerner. Vi har etter dette oljet med gulvmatt i ett lag for at den skal tåle litt bruk. Skuffeseksjonene som benkeplaten ligger på er "Alex" fra Ikea. Under bordet har vi skrudd opp en smal lang ledningskurv som vi kjøpte på Kjell og company. For det er MYE ledninger når det skal være belysning, varme og gamingutstyr. Vi hadde også elektriker slik at vi fikk lagt opp tre ekstra stikk på rommet.


Veggene og maling: Rommet ble utrolig kult med betongplatene fra Arbor. De heter da "arbor panel trend multi", og vi valgte med stagehull. Veldig enkelt å skru opp - og de gjorde egentlig hele rommet.

Siden vi ønsket disse veggplatene så ble det viktig å finne maling som passer til dem på lister og i tak. For vanligvis velger vi litt kalde gråfarger i huset vårt, men det ville være helt feil opp mot betongplatene som hadde en litt varmere undertone. Så i taket, på taklistene, på endeveggen på elfaskapet og på den ene veggene bak senga så har vi malt i fargen "valmuefrø" med matt maling. Vanligvis ville vi valgt å male vindu og gulvlister i "klassisk hvit" men de ble helt feil her - så fargen som passet helt perfekt til platene var faktisk "hvit pepper". Så gulvlistene, vinduet og dørlistene er malt i "hvit pepper". Og vegghyllene, som er furuhyller, er faktisk også malt i denne fargen. Men bare et tynt lag med listemaling hvor du ser treverket såvidt igjen. Det ga en fint effekt.Vegghyllene er treplater fra biltema - og hylleknekter fra IKEA (hvit pershult). Vi trengte mange hylleplater for å kunne oppbevare legoen til minstemann som er glad i å bygge lego. Dette er faktisk ikke alt legoen han har - og det ligger en del på vent som skal bygges opp etterhvert når han har tid. På benken under her ser du den han jobber med akkurat nå - rakkeren fra NASA.Øverst på hyllen finner du noen av oppbevaringsboksene han har løs-lego og annet spennende i. Dette er oppbevaringsbokser fra serien MyBox fra Leitz - og det er samme bokser seg har skrevet om før som jeg bruker på kontoret mitt som du kan se her og her. Bare at denne gangen er boksene hvite og blå.


Belysning: Ja, det er faktisk et viktig element på dette rommet. For hele rommet er belyst av philips hue-belysning. Og det har vi begynt med å flere av rommene våre, og nå også utenfor garasjen. Belysningen han har på rommet er Philips hue lightstrips på hyllene over skrivepulten. Disse lightstrips`ene er synkroniserte - og pæren i de andre lampene på rommet er også skiftet ut slik at de skrifter farger etter hva minstemann ønsker (app på telefonen). Her kan du velge mellom 16 millioner farger/lys og du finner også ferdige oppsett. Det nedenfor på første bildet heter "arctic Aurora" og på bildet etter heter "Savanna sunset".Han har i tillegg til dette to lamper som du ser bak skjermen hans. De heter "play lyslinje" og de er synkronisert med PC- skjermen hans slik at når han spiller vil fargene på veggen bak også skifte farge. Det er mange som bruker dette bak TV`er for å skape enda mer spenning under film. Jeg filmet et kort klipp av han i dag når han spilte "Roblox" og du kan se at lampene skifter farge:

Så nå kan han ha besøk uten at guttene må sitte på gulvet å fryse - og så har han en stor skrivepult han kan dele med vennene, gjøre lekser på, bygge lego osv. osv.


Samleliste med info om hva som er på rommet (og en del har vi hatt lenge så jeg kan ikke si akkurat hvilken modell/om du får tak i det lengre):

Gulv - Lano smartstrand i fargen 850 fra gulvmax
Farger: Taket, Elfa endeplater og taklistene er malt i jotun "valmuefrø". Gulvlistene, vinduet, dørlisten og hyllene er malt i fargen "hvit pepper". Benkeplaten er behandlet i gulvolje i fargen "tordensky" fra trestjerner før den ble lakket med gulvmatt.
Benkeplaten og hyllene: Benkeplaten er i eik fra biltema. Hyllene er hobbyplater fra biltema. Hylleknekter fra IKEA.
Veggplater: Arbor multi betong
Skap: Elfa
Belysning: Philips hue lightstrips på hyllene over skrivepulten. Philips play lyslinje bak skjermen. Muttoo unfold taklampe. Den hvilte lampen på skrivepulten og lampen som henger ved sengen er fra IKEA. 
Møbler: Seng fra IKEA, kommoder "Alex" fra IKEA. Bildet er fra art.com (men de har nå sluttet å sende utenfor USA). Sengeteppe er fra Hay. 

Og slik så altså rommet ut før:


Ingen kommentarer:

by mlekoshi