Det grå ungdomsrommet

lørdag 16. februar 2019Det er jo en stund siden rommet til Hilde ble 99 % ferdig. Og det er det enda. Vi mangler fremdeles ett bilde (eller nærmere bestemt en letter board) over skrivepulten. Den kommer etterhvert. Vi mangler en grønnplante og vi mangler sengegavlen. Og så ett par småting som en gulvlist og festing av ledningene fra TV`en. Men ellers så er alt annet ferdig. Så i dag tok jeg litt bilder igjen og tenkte jeg skulle vise det frem + legge ut litt info om rommet.


Dere kan lese om hvordan vi laget listefritt rom med rehab-gips her, her og her. Rommet er listefritt mellom tak og vegg, samt rundt vinduene. Vi har imidlertid lister rundt dører og mot gulvet. Listene er malt i samme farge som veggene. Alt er malt i matt maling. Jeg ser på noen av bildene at det er vanskelig å fange fargen slik den er IRL. Den overhode ikke blå slik det ser ut som på noen av bildene her. 

Gulvet la vi forrige gang vi pusset opp rommet og det er fra fjordal. 
Veggene, taket og listene er malt i fargen matrix fra Jotun. Matrix er en ren gråfarge med koden S6000N. 
Sengen er fra Ikea - en litt dyrere utgave som er fantastisk å ligge i. Og størrelsen på 120x200 passer perfekt for sjøstjerna vår.


Gardinene her inne er litt spesielle og jeg har laget dette systemet som passer perfekt for tenåringen. En litt ekslusiv spesialtilpasset variant. 

Jeg har spraylakket takskinner i matt sort - og jeg har sydd velourgardiner i sort møbelvelour som går helt fra taket til gulvet. Takskinnene er fra mulit-systemet til KID.

Rullegardinene har jeg kjøpt på salg hos KID. De er grå og lystette. Selve opphenget var i hvit metall så jeg spraylakket dette også i matt sort. Det var en litt større jobb, men det gikk greit. Og i stedet for å henge rullegardinen rett over vinduet valgte jeg å henge de ned fra taket slik at det passet bedre med de takhengte gardin-skinnene. Klesskapet er fra IKEA og det kjøpte vi forrige gang vi pusset opp rommet hennes, Det samme gjorde vi med TV`en som er hvit. Nå har vi fibernett så hun kan se TV i senga via chromecast. Her skal det etterhvert komme opp en senggavl. Planen er å bruke kryssfiner og behandle den med samme farge som skrivepulten. 


Taklampene er fra Muuto og de heter unfold. 


Skrivepulten er laget av en benkeplate av eik som vi har behandlet. Denne ligger oppå Alex-skuffeseksjoner fra IKEA. Stolene er veldig godt og her er det to av dem slik at hun kan ha besøk og gjøre lekser eller leke seg med sminke (og det er vell gjerne det siste som faktisk skjer..). Stolene er av YPPERLIG-kolleksjonen fra IKEA. Kolleksjonen er laget i samarbeid med det danske designbyrået HAY. Søppelbøtten er i matt sort fra brabanita. 


Hyllen fra String - og denne har hun hatt i flere år nå. 
Sminkespeilet fikk hun i bursdagsgave for 1,5 år siden og bak speilet står det en Sonoshøytaler som er koblet til telefonen hennes. 
Vi byttet ut alle stikkontakter og lysbryter med sorte matte brytere. 


Lampen ved siden av sengen er også fra Muuto - den heter Lean. Den her hengt på veggen nå, men når sengegavlen kommer så skal den henge på denne. 


Gulvteppet er fra Fabula Living og det heter Erica - du finner det her. Dette deilige og nydelige teppet som ligger på sengen er fra GANT. 


Og disse pynteputene er også fra GANT - de matcher det fine teppet. Det fikk hun også i bursdagsgave for 1,5 år siden. 


Og til sist: Hun ligger som en prinsesse i denne sengen - hun fikk også fantastiske dunputer og en stor deilig dun dobbeltdyne som du kan lese mer om her. Sengesettet er også fra GANT. 

Hun trives veldig godt inne på rommet her - i hennes trygge lille hule. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi