Fotobøker til konfirmanten

fredag 14. juni 2019

Nå er det en god stund siden jeg har skrevet om "Project life" og fotobøkene våre - så nå kommer det et nytt innlegg. Jeg elsker å dele om akkurat dette temaet for det står oss så nært som familie. Vi elsker jo å ta bilder og filme - og det er fantastisk å kunne samle opplevelsene våre i fotoalbum som har fremme og kan bla i når vi vil. Alle fire hos oss syntes det er veldig trivelig å bare "leve seg litt tilbake" til da vi opplevde noe. Det siste året har vi alle søkt tilbake for å gjenoppleve fjorårets ferie i USA som er grunnen til at vi er bestemt på at det er noe vi sparer til til neste år.

Men det er noe ungene mine ikke har - det er fotoalbum av seg selv som er til akkurat dem. Jeg begynte sent med denne metodikken og så jobber jeg meg bakover fra nåtiden og bakover i tid. Så de ser det som er nå og ikke helt tilbake til da de var helt små. Jeg har ikke kommet så langt tilbake enda. Dette er noe som har irritert Hilde litt, for hun er nok den av oss som ser mest på bilder. Så da hun for noen måneder siden oppriktig sa at dette var et savn så bestemte jeg meg for å lage tre fotobøker som gave til henne i konfirmasjonen. Så da satte jeg i gang.


Det ble tre fotobøker - som ble laget etter "Project life"-metoden. Men denne gangen har fokuset vært 99 % på bildene. Ingen tekst fortsett fra det først bildet i hvert nytt år fra 2004 da hun ble født og helt frem til konfirmasjonen. Og gjett om det ble populært ! Hun har brukt så mange timer på å sitte å bla i disse bøkene at jeg vet ikke helt - og det begynte hun med da hun kom hjem fra konfirmasjonen sammen med familie på skift. Familie som var på besøk fikk da også se på mye av det hun har opplevd de siste 14 årene ++.


Mye gleder her ! Akkurat slik jeg ønsker at fotobøkene skal bidra inn i familien.Litt detaljer om hvordan de er laget:

Fotobøkene er Elite Foto sine Brilliant fotobøker. Disse bøkene har tykke sider og Brilliant-bøkene lages med ekte fotopapir for at den skal vare i generasjoner. De bruker leporello-innbinding som betyr at bildene dine fint kan strekkes over to sider. Når du åpner boka vil sidene legge seg flate for å gi deg et flott panorama. Jeg liker at bøkene er hvite og enkle slik at teksten stikker seg ut og det er bildene på innsiden som har fokuset. Jeg bruker størrelse 30 x 30 cm og det passer perfekt !

Når jeg lager bøkene så bruker jeg som jeg skrev "Project life"-metodikken. Jeg har skrevet om det flere ganger før - men akkurat i disse bøkene til Hilde har jeg ikke brukt tekst og andre elementer som jeg gjerne gjør i årsbøkene mine. Men her er noen innlegg jeg har lagt ut om hvordan jeg lager mine bøker:


Her kan du lese hvordan jeg bruker project life for å lage fotobøkerne.

Her kan du lese hvordan jeg bruker QR-koder når jeg lager fotobøker.

Her kan du se noen av Layouts`ene jeg har laget til fotobøkerne.

Her kan du se årsboken for 2016. 

Hvordan ta vare på bildene.

Og her er planene mine over fotobøkerne jeg skal lage.

Og her kommer noen av Layout`ene fra Hilde sine bøker - noen som er ekstra spesiell for oss.


Her er første siden (som også viser hvordan jeg bare bruker øverste venstre firkant til årstallet og resten til bildene. Dette er bildene fra da Hilde var født - fra sykehuset, da vi reiste hjem og den første tiden hjemme. På bildet nede til venstre er vi akkurat kommet hjem og jeg er heeeelt utslitt og rimelig sjokkert over den lille babyen faktisk er vår.

Her er en annen Layout fra den første boken - og dette er blant annet bilder av da Hilde møtte August for første gang. Hun var rimelig redd han den første tiden.

Her er bilder av Hilde sin første skoledag - så stolt hun var (og det var jammen meg vi også).
Hehe - oss på tur !


En av våre mange ferier - og her var vi i Dyreparken i Kristiansand. Herlige minner.

En annen av våre ferier - og denne gangen en blanding av besøk hos min familie, Givskud Zoo og Byske havsbad.
Og en siste Layout fra vårt julebesøk i London - en fantastisk tur !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi